Šeparović: Ćirilicom se ponovno viktimiziraju žrtve Grada Vukovara

Foto: Fokus

OTVORENO PISMO Zvonimira Šeparovića predsjednika Hrvatskog žrtvoslovnog društva u koje se izražava podrška Koordinacijsko operativnom timu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, objavljujemo u cijelosti. 

"Poštovani gospodine Josić, svjedočiti istinu o ŽRTVI koja je tijekom povijesti zadesila hrvatski narod, poglavito tijekom Domovinskog rata, i dovijeka podsjećati da uspomena na ŽRTVE ne smije pasti u zaborav, poslanje je sadašnjeg i budućeg hrvatskog naraštaja, a Grad Vukovar, njegovi žitelji i mučki ubijeni Hrvati tijekom opsade fašističko srbočetničkog agresora, primjer su ŽRTVE nezabilježene u dosadašnjoj svjetskoj povijesti.

Hrvatski narod, hrvatsko domoljubno biće diljem naše Domovine i Svijeta, poglavito hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata, zaprepašteni su s bešćutnosti, koju iskazuje aktualna Vlast u Republici Hrvatskoj, tvrdoglavo inzistirajući na postavljanju ploča s ćiriličnim natpisima na državnim institucijama u Gradu Vukovaru, Gradu mučeniku, grubo ignorirajući sve zamolbe da se to ne čini.
 
Između ostalog, time se ponovno viktimiziraju ŽRTVE Grada Vukovara, što je sramotno i nedopustivo, i o tome će Hrvatsko žrtvoslovno društvo izvijestiti Svjetsko žrtvoslovno društvo - World Society of Victimology, odnosno prof. dr. iur. Marc S. Groenhuijsen, predsjednika Izvršnog odbora Svjetskog žrtvoslovnog društva - President of the Executive Committee World Society of the Victimology.
 
Osim toga, uoči 18. studenog, prigodom tužne obilježbe Dana sjećanja na Grad Vukovar, Svijetu treba poslati jasnu poruku da je taj dan, Dan sjećanja na stradanje Grada Vukovara, svehrvatsku Svetinju, kojoj se hrvatski narod klanja i klanjati će se dovijeka.
 
U ime Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva i svoje osobno, očitujemo bezrezervnu potporu Koordinacijsko operativnom timu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara"
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.