Šef uprave HT-a: Ako nam Vlada poveća trošarine, morat ćemo podići cijene

Foto: Hina

AKO VLADA poveća trošarine za mobilnu telefoniju, morat ćemo podići cijene svojih usluga, poručio je šef uprave HT-a Davor Tomašković.

Podsjećamo, Vlada je dodate proračunske prihode naumila osigurati između ostalog i većim nametima za telekom operatere. Na ovaj način Vlada planira uprihodovati dodatnih 300 milijuna kuna godišnje.

Iako su iz Banskih dvora poručivali da građani veće namete neće osjetiti na svojoj koži, prvi čovjek HT-a, najvećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj, tvrdi drugačije.

"Nećemo imati druge mogućnosti nego da takvo povećanje naknada uključimo u cijene mobilnih usluga HT-a, što će značiti njihov porast", kaže Tomašković.

Šef HT-ove uprave tvrdi da će povećanje trošarina negativno utjecati na poslovanje HT-a, kao i da su zbog većih trošarina mogući i otkazi u toj firmi. Naglašava i da će se HT-ovi planovi za investicije zbog većih trošarina morati drastično smanjiti.

"Želimo da održivost poslovanja bude zagarantirana i da investiramo planirane iznose", kaže Tomašković, te dodaje kako je tako nešto moguće izvesti samo ako se povećaju cijene usluga. S novinarima je Tomašković o ovoj temi prvi put razgovarao nakon Glavne skupštine HT-a.

Na skupštini je odlučeno da će 694 milijuna kuna od lanjske dobiti, koja je iznosila 1,43 milijarde kuna, upotrijebiti za povećanje temeljnog kapitala firme. Cilj je uložiti taj novac u razvoj tvrtke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.