Šef IDS-a Jakovčić: Plan 21 je mrtav, vrijeme je za rekonstrukciju Vlade

Foto: Goran Šebelić / Cropix

"PLAN 21 je mrtav", izjavio je Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a, te pozvao na rekonstrukciju Vlade.

"Građani nam ne vjeruju, moramo napraviti novi plan za novi dan. Ovaj plan nije uspio", izjavio je Jakovčić u HRT-ovoj emisiji "Tema dana", dodavši da Vlada mora priznati građanima kako gospodarskog rasta ni ove godine neće biti.

"Ako nastavimo ovako, nisam siguran da ova zemlja ima šansu"

Šef IDS-a tvrdi da je Vlada u potpunosti podbacila. Štoviše, Jakovčić je zadovoljan radom tek jednog ministra, i to onog koji pripada njegovoj stranci - ministra turizma Veljka Ostojića.

"Naravno da je turizam jedan od resora gdje je lakše postići uspjeh nego drugdje, ali svejedno se u godinu dana puno napravilo. Nažalost, u drugim resorima smo podbacili. Vrijeme je za rekonstrukciju Vlade. Ako nastavimo ovako, nisam siguran da ova zemlja ima šansu za izlaz", kaže Jakovčić.

"Rezanje plaća nije bilo u koalicijskom ugovoru"

Jakovčić je otvorio novu frontu s premijerom Zoranom Milanovićem, s kojim je u vrlo zategnutim odnosima još otkad je SDP odlučio podržati Damira Kajina kao nezavisnog kandidata za istarskog župana. Kritizirao je Jakovčić premijerovu najavu smanjenja plaća u javnom sektoru.

"To nije bio dio koalicijskog ugovora, nego odluka SDP-a kao najveće stranke u koaliciji. Da se mene pitalo što mislim o tome, predložio bih progresivno oporezivanje", izjavio je Jakovčić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.