Šef HBOR-a o slučaju Šegon: Nikakvu moralnu odgovornost nemam, dali smo stotine takvih kredita!

Foto: Hina

PREDSJEDNIK uprave HBOR-a Anton Kovačev u Osijeku se osvrnuo na slučaj sada već bivšeg pomoćnika ministra financija Slavka Linća, Branka Šegona, kojem su dodijelili povlašteni kredit. Kovačev tvrdi da je sve bilo u skladu s pravilima.

> "Predsjednik Uprave HBOR-a treba odlučiti je li u aferi Šegon nesposoban ili umočen, posljedica mora biti ista"

"Nemamo što o tome pričati. Nema smisla nešto prožvakavati po 100 puta. Nikakvu moralnu odgovornost nemam. Dali smo stotine takvih kredita, a rekli smo 100 puta da je to kredit koji je odobren sukladno našim općim uvjetima i programu kreditiranja. Nije pitanje samo ugleda i rada HBOR-a. Ako radimo svoj posao, onda pomažemo hrvatskom gospodarstvu, ako se bavimo glupostima, onda nitko nije sretan", rekao je Kovačev.

Podsjetimo, HBOR, u kojem je šef Nadzornog odbora ministar Linić, dodijelio je 2012. godine kredit u iznosu od čak 31 milijun kuna njegovom pomoćniku. Kredit je odobren na 17 godina, uz poček od 4 godine i 13 godina otplate, s kamatnom stopom od svega 3 posto za 5 milijuna kuna te 5,74 posto za dio od 26,4 milijuna kuna. Prva rata Šegonu dolazi na naplatu 2017. godine, a dotad mora plaćati kamate - za koje duguje HBOR-u skoro 160 tisuća kuna!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.