Satya Nadella novi CEO Microsofta! Odlazi i Bill Gates?

Foto: MS press

NAKON višemjesečne potrage za novim predsjednikom, odlučeno je da će novi predsjednik Uprave Microsofta biti Satya Nadella, dosadašnji izvršni potpredsjednik i dugogodišnji zaposlenik, piše Bloomberg News.

Microsoft je mjesecima tražio novog predsjednika Uprave. Steve Ballmer, dosadašnji CEO koji je tu dužnost obnašao 10 godina, rekao je da se od kolovoza planira maknuti s čelne pozicije. Microsoft je novog predsjednika Uprave tražio među velikim korporativnim zvijezdama, poput predsjednika Uprave Forda, Alana Mulallyja, i predsjednika Uprave Ericssona, Hansa Vestberga, ali su na kraju ipak odlučio za vlastitog zaposlenika.

Nadella je trenutno zadužen za cloud rješenja i razvijanje softvera za tvrtke. Tijekom proteklih nekoliko godina Microsoft se borio s prodajom Windows Phonea i Microsoft Surfacea.

Microsoft razmišlja i o tome da Bill Gates, koji je bio predsjednik Uprave Microsofta do 2000. godine, dobije manju ulogu u kompaniji od sadašnje. Od 2000. godine Gates se više posvetio svom filantropskom djelovanju, ali je trenutno predsjednik tvrtke. Na njegovo mjesto mogao bi sjesti čaln odbora i sadašnji direktor tvrtke Virtual Instruments, John Thompson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.