Salapić smijenjen s mjesta člana DSV-a

SABORSKI Odbor za pravosuđe smijenio je zastupnika Josipa Salapića s mjesta člana Državnog sudbenog vijeća iz redova saborske manjine i na njegovo mjesto predložio HDZ-ovog Davorina Mlakara. Salapić je nedavno iz HDZ-a otišao u HDSSB, a mjesto člana DSV-a prema dogovoru pripada HDZ-u.

"Ja sam Salapića jučer upoznao s dopisom Kluba i rekao mu o čemu se radi. On je rekao da je s time suglasan, tako da će ovo biti u okviru naše nadležnosti, dogovoreni postupak", istaknuo je predsjednik Odbora Josip Kregar.

Salapić se na sjednici nije pojavio uz obrazloženje da ne želi biti izvrgnut pritisku medija, otkrio je Kregar. Podsjetimo, nakon što je prešao u HDSSB, Salapić je kao pravnik i član DSV-a kritizirao pravomoćnu presudu Branimiru Glavašu.

"Ja sam se ovih dana, nakon situacije koja je bila, temeljito uvjerio i kao pravnik i kao član Državnog sudbenog vijeća pročitao presudu Glavašu. Sramotno i skandalozno je da se tada časna Hrvatska vojska, Zbor narodne garde smatra paravojnom formacijom, a da se Jugoslavenska narodna armija smatra legalnom vojnom formacijom", rekao je Salapić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.