SDP u sukobu interesa: Baldasar Upravno vijeće MKC-a povjerio treneru kluba iz Doma mladeži?!

Screenshot: Facebook

SDP SE u Splitu gadno muči s kadrovskom politikom. Nakon zgražanja javnosti, povukli su dio kandidata za upravna vijeća kulturnih ustanova, no pokazalo se da ni novi ljudi ne samo da ne zadovoljavaju kriterij da su iz kulture, već su neki čak i u sukobu interesa.

Baldasar: Nisam znao...

Josip Perić, član SDP-a, predložen je tako za Upravno vijeće Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladeži, unatoč tome što kao trener drži satove plesa u klubu Style Force. Kako je moguće da Perić to nije otkrio svom stranačkom šefu i gradonačelniku?

"Ne, zaista nisam znao za to. Ako je istina, onda ćemo ga povući", kratko nam je kazao Ivo Baldasar.

Sisarić otpala zbog sukoba interesa, što je s Perićem?

Zanimljivo je možda da je u posljednji tren pred sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća s liste kandidata za Upravno vijeće MKC-a otpala Nela Sisarić.

Njezino ime nalazi se u materijalima za Vijeće, ali je iz Kabineta gradonačelnika popodne poslan novi popis kandidata, među kojima je Perić, ali ne i više Sisarić. Otpala je, kako doznajemo od gradonačelnika Baldasara, upravo zbog toga što je i ona kao korisnica prostora u sukobu interesa.

Stabilna stranka i ujedinjeno članstvo pretpostavke su budućeg uspješnog rada SDP-a

Što sad? Tko će umjesto Perića, koji se na svojem Facebook profilu pohvalio zajedničkom fotografijom s Baldasarom iz gradonačelničke kampanje uz prigodan tekst: "Stabilna stranka i ujedinjeno članstvo, pretpostavke su budućeg uspješnog rada i djelovanja splitskog SDP-a." Citat je Baldasarov, ali se Periću očito jako svidio pa ga je istakao na profil.

Perić: Sve je u redu, ja samo volontiram u Style forceu

Premda je diplomirani pravnik, Perić ne vidi sukob interesa u činjenici da radi kao učitelj i koreograf za Style Force koji, pak, koristi prostor u Domu mladeži, kojim bi, kao član Upravnog vijeća MKC-a, trebao upravljati.

"Ja nisam tamo zaposlen, već sam tajnik Udruge za promicanje prava pacijenata. Pomažem u kulturi pa tako i njima u Style forceu, i to volonterski. Ne vidim u tome nikakav sukob interesa", kazao nam je Perić.

Bit će zanimljivo vidjeti što će se događati sutra na sjednici Vijeća. Ispunjava li Perić kriterije za postavljanje u Upravno vijeće MKC-a?

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.