SDP-ovac Mulić Kerumu: Nema razloga da ti ne pomognemo

Foto: Ante Čizmić/Cropix

KERUMOV šogor Petroslav Sapunar ostaje na čelu Skupštine Županije splitsko-dalmatinske. Par dana uoči konstituirajuće sjednice HDZ se sa svojih 23 mandata dogovorio s HGS i njegovih sedam vijećnika, među kojima su i HSS-ovac Tonči Božanić, ali i bivša gradska vijećnica iz redova SU-a Milica Cipci.

Skladan brak u Splitskoj županiji između HDZ-a, HGS-a i SDP-a

Kerum je jutros u Dom penzionera na splitskoj Zenti doveo najjači postav. Uz šogora, novi vijećnici u Skupštini su i Nevenka Bečić te nezaobilazni Jure Šundov.

Kerum je nahvalio savez s HDZ-om, to mu je sasvim logično i prirodno, premda je jučer u Gradskom vijeću njegova stranka podržala SDP i Nevenkinog nasljednika Borisa Ćurkovića na mjestu predsjednika GV-a. Čurković je, kako smo pisali, direktor kadrovskih i pravnih poslova Vodovoda i kanalizacije, gradske firme u kojoj je u Kerumovom mandatu zaposleno 50 novih djelatnika, uglavnom bez natječaja, među njima i Nevenkina kćer, ali i nećak SDP-ovca Zdravka Mulića, koji je prije par godina kao financijski stručnjak iz Kerumovog Koteksa prekomandiran u Vodovod i kanalizaciju. 

Mulić Kerumu: Nemamo razloga da ti ne pomognemo

Zanimljiva scena odigrala se na poslije sjednice na stubištu koje iz podruma vodi ka izlazu iz Doma gdje je upriličeno fotografiranje novog saziva Skupštine. Kerum je zagrlio Mulića i nešto s njim dogovarao dok su se penjali po stubama. Prije no što su se pridružili društvu, Mulić je kratko rekao Kerumu: "Nema razloga da ti ne pomognemo."

Tako je rekao Mulić, a da im Kerum nije okrenuo leđa, SDP je čak mogao za šefa Skupštine progurati Veljana Radojkovića. Sa 11 svojih, 10 don Ivanovih vijećnika i sedam Kerumovih imali bi ukupno 28 mandata te bi tako ostavili HDZ u oporbi. Pitanje je što bi župan Zlatko Ževrnja uistinu mogao u takvoj situaciji. No, neke veće volje za pravi politički "fight" očito nije bilo, a i teško da je i moglo biti kada čujemo kako Mulić, član predsjedništva splitskog SDP-a, tako lijepo zbori s Kerumom, koji mu je bio šef u Koteksu, ali i na novom radnom mjestu u Vodovodu i kanalizaciji.

Don Ivan: Ne želimo dati legitimitet vlasti koja je Županiju dovela u ovakvu situaciju  

Prava oporba bili su jedino vijećnici don Ivana Grubišića. Bili su protiv svih imenovanja. I predsjednika Skupštine Sapunara, a i njegovih dopredsjednika Damira Ćosića Rode iz HSP AS-a i Veljana Radojkovića, inače predstojnika Ureda državne uprave u Splitu.

"Mi smo bili protiv jer ne možemo dati legitimitet vlasti koja je splitsku županiju dovela u situaciju da ima rekordnu nezaposlenost od pedeset tisuća. Jasno je ovdje o čemu se radi. Svi su u dogovoru, SDP s Kerumom u Gradu, Kerum s HDZ-om u Županiji. Mi dio toga ne želimo biti", kazao nam je don Ivan Grubišić.

Sapunar: Sva naša neslaganja trebamo raspraviti demokratski

"Iskreno se zahvaljujem na povjerenju. Ovo je izuzetna čast i obaveza. RH za 11 dana postaje ravnopravni član Europske unije, a mi vijećnici smo odgovorni da naša Županija zauzme odgovarajuće, visoko mjesto. Sva naša neslaganja trebamo raspraviti demokratski na dobrobit stanovnika naše Županije", kazao je u pozdravnom govoru novi-stari predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar.

Dobro je i rekao. Sa svega 10 vijećnika u skupštini s 51 glasom don Ivan Grubišić i njegovi teško da mogu išta konkretno poremetiti u ovom skladnom braku HDZ-a, HGS-a i SDP-a...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.