Rudolf: Samo je jedna ispravna odluka ove Vlade - nastavak gradnje Pelješkog mosta!

Screenshot: HTV 

"O PELJEŠKOM mostu odlučuje isključivo hrvatska Vlada", rekao je stručnjak za međunarodno pravo Davorin Rudolf dodajući da je jedina obveza Hrvatske visina mosta i ekologija. Prijedlog prema kojem bi se o mostu trebala očitovati francuska konzultantska tvrtka, Rudolfa ljuti i iritira. 
 
Zašto se toliko kasni!?
 
"S Bruxellesom smo se mogli dogovarati i prije osam godina jer smo tada znali da Hrvatska ulazi u Europsku uniju. Kasnimo, nevjrojatno kasnimo!", rekao je večeras Rudolf koji je večeras bio gost u emisiji HTV-a Tema dana. Rudolf očekuje da Vlada odluči da se nastavi graditi most koji je započet i to bez obzira što "Francuzi" na kraju preporuče. 
 
"Činjenica da je Vlada Zorana Milanovića odustala od ratifikacije sporazuma o granici s BiH koji su potpisali predsjednici Alija Izetbegović i Franjo Tuđman 1999. godine, ne treba dovoditi u vezu s Pelješkim mostom", rekao je Rudolf dodajući da je Hrvatska pogriješila 1999. godine jer bi ostajali bez hrvatskog teritorija misleći na dva hrvatska otočića te vrh poluotoka Kleka.  
 
"Gradnja Pelješkog mosta je na hrvatskog Vladi i ne stoji da će se BiH protiviti. To je stvar hrvatske Vlade", rekao je Željko Obradović BiH predsjednik povjerenstva za granicu s RH iz Mostara govoreći o Pelješkom mostu. Obradović tvrdi da Hrvatska ne posjeduje dokumente prema kojima može dokazati da su dva otočića u Jugoslaviji pripadali Hrvatskoj.  
 
Hajdaš Dončić: Skloniji smo ideji Pelješkog mosta!
 
U središnjem Dnevniku ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić komentirao je izjavu ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Damira Hadžića koji tvrdi da se Pelješki most neće se graditi kao i da se povezivanje šireg dubrovačkog područja s ostalim dijelom teritorija Hrvatske traži rješenje koje je jeftinije.
 
"Nije to pitanje BiH. To odlučujemo mi u partnestvu s EU", rekao je Hajdaš Dončić dodajući da će od francuskih konzultanata u rujnu dobiti studiju o tome kako povezati krajni rok Hrvatske. Kako je pojasnio studija bi trebala biti gotova 22. rujna. Ministar kaže da je Vlada sklonija ideji nastavka gradnje mosta. 
 
Hajdaš Dončić nije htio komentirati je li Hrvatska odustala od ratifikacije ugovora između Hrvatske i BiH kojeg su potpisali Tuđman i Izetbegović. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.