Razbacivanje novcem u MORH-u: "General od 1999. uz plaću prima i 6800 kuna mirovine"

ZAMJENICA Ministarstva obrane Višnja Tafra jučer je na saborskom odboru otkrila kako su pronašli čak 31 djelatnu vojnu osobu koje su od 1999. godine ili ranije uz redovnu plaću u MORH-u dobivali i profesionalnu mirovinu.

Oni su 1999. ili ranije imali rješenja za profesionalnu nesposobnost za rad zbog čega su imali pravo na profesionalnu mirovinu. Tafra je objasnila kako oni o tome personalnoj službi MORH-a nisu dostavili dokumentaciju.

"Operaciju ISAF-a vodio brigadir koji ne smije nositi teret teži od četiri kilograma"


"To smo sad otkrili i ispostavilo se da je među njima primjerice i umirovljeni general koji uz svoja primanja dobiva i 6800 kuna profesionalne mirovine. Među njima je i brigadir koji ima zabranu rada na terenu i zabranu nošenja tereta težeg od četiri kilograma, a bio je zapovjednik u jednoj operaciji ISAF-a", kazala je Tafra, piše Vjesnik.

Objasnila je da zbog svog zdravstvenog stanja takve osobe ne mogu ostati u sustavu oružanih snaga te da su se zbog toga odlučili poslati ih na komisije za ocjenu zdravstvene sposobnosti. HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić je kazao da je to kadrovska čistka nepodobnih koji imaju status invalida Domovinskog rata, a koji će zbog novog pravilnika morati napustiti službu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.