Ravnatelj HCR-a Zdravko Modušan podnio ostavku

RAVNATELJ Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Zdravko Modušan podnio je prošlog tjedna ostavku. Modrušan je dužnost ravnatelja HCR-a obnašao od 17. studenoga 2010. godine, a ostavku je podnio iz osobnih razloga. Kako su danas izvijestili na stranicama HCR-a, do imenovanja novog ravnatelja je vršiteljem dužnosti imenovan Miljenko Vahtarić.

Proteklog je četvrtka, 26. srpnja, u Banskim dvorima održana prva sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiranje u novom sazivu. Sjednicu je sazvala predsjednica Vijeća Dijana Pleština. Uz čin konstituiranja, nazočnim članovima Vijeća prezentiran je rad Hrvatskog centra za razminiranje i sustava protuminskog djelovanja Republike Hrvatske. Zatim je ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan podnio Izvješće o izvršenju Plana humanitarnog razminiranja Republike Hrvatske i utrošku sredstava za 2011. godinu, Plan humanitarnog razminiranja za 2012. godinu kao i Izvješće o ostvarenju Plana i utrošenim sredstvima za razdoblje od siječnja do lipnja 2012. godine.

Vijeće je na sjednici dopunilo dnevni red, između ostalih, i točkama kojima predlažu Vladi Republike Hrvatske donošenje odluka kojima se Zdravko Modušan razrješuje dužnosti ravnatelja HCR-a, a Miljenko Vahtarić se imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja HCR-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.