Ranio Acu Rusa: Josip Čubelić optužen za dvostruki pokušaj ubojstva u Velebitskoj

Ilustracija: Google Maps

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Josipa Čubelića za pucnjavu u Velebitskoj ulici u travnju ove godine. Terete ga za dvostruki pokušaj ubojstva!

Malo iza podneva zapucao je prema Aleksandru Dimitrovu, zvanome Aco Rus, poznatom splitskom redaru i njegovom prijatelju Davoru Firiću. Jedan metak pogodio je u asfalt pored njihovih nogu, dok je drugi metak pogodio Dimitrova u natkoljenicu. Teško je ranjen, život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom.

Čubelića terete i za opće opasnu radnju jer je pucao usred bijela dana u vrlo prometnoj Velebitskoj ulici ne misleći kako može pogoditi i nekoga drugog. Prije koju godinu pucao je i na društvo u Mercedesu na Mejašima.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje pritvora zbog opasnosti da Čubelić ponovno zapuca. Branio se, inače, da je pucao jer mu je Rus reketario prijatelje. Nije neko iznenađenje, jer je Dimitrov već privođen radi reketa. Najpoznatiji je svakako slučaj s utjerivanjem duga za teren prodan Iviću Pašaliću u Omišu, radi čega je i osuđen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.