Pusić: Živković je mlađi od mene, zato sam ga nazvala "mali"

Foto: Damir Krajač/Cropix

"NEOBIČNO mi je kako je moja izjava izazvala opću veselost", komentirala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, HNS-ova Vesna Pusić svoju izjavu u kojoj je, nakon smjene zamjenika ministrice kulture Milana Živkovića, istaknula kako je "mali izletio s netočnom informacijom u javnost".

"To vam je nužni razvoj događaja s godinama. Na kraju svi postaju mlađi od vas. To je tako. Ne možete si tu pomoći. Ja bih voljela da to nije tako, da ima još puno onih koji su stariji od mene, ali ih nema", rekla je Pusić koja je komentirala i podršku koju Živkoviću daju udruge.

"Ne treba ga braniti i ništa mu se nije dogodilo", smatra Pusić.

"Ne treba to koristiti da bi se odvlačilo od merituma, a meritum nije zabavan, meritum je vrlo značajan. Meritum je da ćemo svi, i ja, i HNS, vrlo oštro i pomno paziti na sve što vodi eventualno prema bilo kakvim novim porezima ili novim nametima. U ovoj teškoj situaciji to nije nešto što mi hoćemo podržavati", rekla je Pusić dodavši kako novi nameti nemaju opravdanja.

Postoji snimka, ali Pusić se ne da: "Nije istina da je Zlatar Violić o medijskom porezu govorila osam dana prije Živkovića, nije baš tako ispalo"

Ministrica vanjskih i europskih poslova dodaje kako nije istina da je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić o "medijskom porezu" govorila osam dana prije svog donedavnog zamjenika Živkovića u emisiji Hrvatskog radija.

"Pa nije baš sasvim tako ispalo. Ako pogledate, vidjet ćete da nije tako ispalo. Ministarstva su takve institucije. Postoji uvijek jedna osoba koja je na čelu i koja vodi računa o politici koja se tu zastupa. Kad bi svaka osoba u nekom ministarstvu vodila svoju politiku i istupala s njom, ne bismo mogli funkcionirati. Tu mora postojati neka vrsta jasnoće stava i znati se tko je odgovoran i tko vodi posao jer inače posao ne ide", zaključila je Pusić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.