Pukla koalicija u Dubrovniku, SDP izašao iz dogovora i ostavio HNS, HDZ i HSP AS

Foto:  dubrovniknet.hr

KAKO doznaje Index dubrovački SDP donio je večeras odluku na Gradskom odboru kako ta stranka napušta Dubrovački dogovor. Podsjetimo kako je u Dubrovniku sredinom srpnja nakon lokalnih izbora postignut tzv. "Dubrovački dogovor" između HDZ-a, HNS-a, SDP-a i partnera, uz podršku Vićanovog DDS-a.
 
Dogovorom su tada raspodijeljene i fotelje u gradskim tvrtkama. Ta neprirodna koalicija lijevih i desnih stranaka u Dubrovniku brojala je 16 vijećnika, a  gradonačelnik Andro Vlahušić iz redova HNS-a objašnjavao nije riječ o koaliciji stranaka već "dogovoru stranaka u Gradskom vijeću koje sukladno rezultatima izbora sudjeluju u donošenju političkih odluka". 
 
Udruga Srđ je naš "Dubrovački dogovor" opisala je koaliciju kao interesni savez gradskih vijećnika sklopljen pod pritiskom rokova za donošenje UPU Srđa, odnosno zbog golfa na Srđu. 
 
Kako doznajemo SDP-ovci će morati dati ostavke na mjesta u Nadzornih i Upravnim odborima gradskih tvrtki. Ukoliko to ne naprave bit će izbačeni iz stranke. Bitno je za naglasiti da je na čelu dubrovačkog SDP-a od nedavno Mladen Gojun koji je na unutarstranačkim izborima pobjedio europarlamentarca Olega Valjala koji je slovio kao osobni izbor Zorana Milanovića. 
 
"Svakako sam za izlazak SDP-a iz Dubrovačkog dogovora. Za to sam se zalagao i zalagat ću se. Smatram da od dogovora SDP-a trpi samo štetu!", naglasio je Gojun u izjavi za Index kada je izabran za čelnika dubrovačkog SDP-a. Sada je svoje obećanje i sproveo u djelo. Nakon izlaska SDP-a vladajući i dalje imaju većinu u Gradskom vijeću.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.