Pucnjava u Velebitskoj: Čubelić zatvoren, sumnjiče ga da je pokušao ubiti Acu Rusa

Foto. Paun Paunović/Cropix

JOSIP ČUBELIĆ zvani Čuba, osumnjičeni za ranjavanje Aleksandra Dimitrova zvanoga Aco Rus, zatvoren je odlukom istražnog suca splitskog Županijskog suda kako ne bi ponovio djelo i utjecao na svjedoke.

Na Rusa je pucao nasred prometne Velebitske ulice u utorak oko 13 sati nakon kraće svađe u lokalu Vatra. Ispalio je dva metka i s jednim pogodio Dimitrova u natkoljenicu.

Policija ga je tražila tri dana dok se nije sam predao u petak. U društvu branitelja Željka Gulišije ušetao je u prostorije Prve policijske postaje. Oružje policajci nisu pronašli.

Brani se šutnjom

Čubelić se, inače, branio šutnjom. Pored njega, policija je razgovarala i s Davorom Firićem i Mirom Šarcem koji su bili s njim u društvu kada je napadnut Rus. Nije bilo najjasnije tko je pucao jer je Dimitrov policajcima kazao da su svi bili naoružani.

Nije iznenađenje da je pucao Čubelić

Kako se i sumnjalo, policija je utvrdila da je ipak Čubelić potegao oružje. Nikakvo iznenađenje jer je pucnjavi na javnom mjestu bio sklon odranije. Prije par godina pucao je na društvo u Mercedesu na Mejašima. 

Dimitrov je također poznat čitateljima crne kronike. Skupio je preko 60 kaznenih prijava, a najpoznatiji je slučaj iznude u Omišu iz 2007. godine kada je priveden zbog utjerivanja dugova za zemljište prodano Iviću Pašaliću.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.