Psihijatrijska bolnica na Jankomiru dobiva novo ruho

Foto: HRT

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je obišao gradilište unutar Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan na Jankomiru. Radovi na uređenju i proširenju objekata počeli su prije više od godinu dana.

''Radovi idu uobičajenim tijekom, uz probleme koje svakodnevno nailazimo. No nadamo se da ćemo do kraja godine napraviti puno toga. Otvorit ćemo objekt 3 A koji je napravljen i uređuje se hortikultura. No budući da je vezan s objektom 6 i koji se također obnavlja pustit ćemo ih zajedno'', rekao je Bandić te najavio kako bi 8. kolovoza trebali biti gotovi radovi i na Šoljanovoj i Jankomirskoj. ''Tako da ćemo riješiti taj prometni zub, na ovom dijelu. Pustit ćemo u promet Jankomirsku i Šoljanovu, a onda čekirati svako malo radove na ova dva objekta unutar bolnice''.

Uređenje zapadnog ulaza u Zagreb počelo je još s obnovom Jankomirskog mosta 2005. godine, podsjetio je gradonačelnik. ''To je europski ulaz u grad Zagreb. Kad ulazite navečer u Zagreb sve izgleda stvarno europski, kad se pogledaju trgovački centri i kad još uredimo Šoljanovu i Jankomirsku za mjesec dana onda će to biti još ljepše'', istaknuo je Bandić.

Ravnatelj bolnice Mate Mihanović rekao je koliko će koštati radovi unutar bolnice. ''Za odjel 3A bilo je predviđeno 30 milijuna kuna što će biti dostatno za opremu odnosno namještaj, a za ovaj drugi objekt predviđeno je 60 milijuna no bit će nešto niže, budući da su sad radovi jeftiniji. Za skladišno nabavnu službu predviđeno je 12 milijuna kuna, no i to će biti jeftinije'', rekao je Mihanović.

Na nužnost obnove bolnice podsjetio je i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar. ''Pogledajte te stare ruševne zgrade u objektu 3A, dok je u muškom kronikariju, odnosno objektu 6 ležalo čak i po 20 pacijenata u sobi, što je stvarno nedopustivo za liječenje psihijatrijskih bolesnika. Uskoro će dobiti normalne uvjete za liječenje, a liječnici normalne uvjete za rad'', poručio je Šostar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.