Prvi Osijek Pride pod sloganom: "Osijek - nepokoreni grad; LGBTIQ - nepokoreni građani"

Foto: Facebook

"NAKON toliko godina čučanja u ormaru, shvatili smo da nam je ormar postao pretijesan i da se što prije trebamo riješiti okova koje nam je društvo nametalo sve ove godine", poručuju organizatori prve Povorke ponosa u Osijeku.

Udruga LiberOS, koja organizira prvi osječki Pride, na svojim Facebook stranicama objavila je da će se Povorka ponosa u Osijeku održati u subotu 6. rujna. Okupljanje počinje u 11 sati na Trgu Ante Starčevića, a povorka će krenuti sat vremena kasnije Ribarskom ulicom do Promenade. Promenadom će se kretati do Ulice Vjekoslava Hengla iz koje će preko Sakuntala parka i Lučkog prilaza ući u Kapucinsku ulicu kojom će se kretati do Trga Ante Starčevića gdje će povorka završiti svoju šetnju.

"Legice i lege, sugrađanke i sugrađani, drugovi i drugarice, borkinje i borci, svi vi koji ste godinama s nama u borbi za jednakopravnost, i svi vi koji ćete to tek postati, primite na znanje da je: OSIJEK IZAŠAO IZ ORMARA", poručuju organizatori osječkog Pridea.

"Osijek Pride ove se godine po prvi puta održava, i to pod sloganom OSIJEK – NEPOKORENI GRAD; LGBTIQ – NEPOKORENI GRAĐANI! Sve ove godine nismo se dali, tukli su nas, obespravljivali, bili smo im vreće za udaranje i mete za pljuvanje. Napokon smo rekli DOSTA!

Dosta ugnjetavanju, dosta marginalizaciji, Osijek je grad bogate povijesti i Osijek je grad koji zaslužuje Povorku ponosa, povorku ponosnih građanki i građana koji će pokazati da su ormari samo za odjeću.

Vidimo se 6. rujna 2014. na prvom osječkom Prideu. Zagrlimo se pred svima, neka vide da nas ima!", stoji na Facebook stranicama Osijek Pridea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.