Prsten smrti: Poginuli su svi britanski poduzetnici koji su uložili u projekt u Rusiji

Screenshot: YouTube

SCOT YOUNG, britanski tajkun koji je u ponedjeljak pronađen kako visi na šiljcima ograde ispod svog prozora u centru Londona, imao je veliki dug prema ruskoj mafiji te je već jednom visio s prozora i bio je član investicijske skupine u kojoj su još bili Robert Curtis, John Elichaoff, Stephen Curtis i Paul Castle.

Youngov prijatelj otkrio je kako su Scotovi suradnici također stradali pod nevjerojatnim sličnim okolnostima. Zajedničko im je to što su uložili novac u projekt koji im je donio milijunske dugove. Radilo se o "Projektu Moskva".

Prijatelj je kazao kako je Boris Berezovski koordinirao projekt, no tvrdi kako ruski oligarh koji je također pronađen mrtav nakon navodnog samoubojstva, nije imao pojma da se radi o prijevari, piše Telegraph.

Robert Curtis, milijunaš koji se bavio nekretninama, poginuo je nakon pada pod vlak podzemne željeznice u studenome 2012. godine nakon što je bankrotirao.

John Elichaoff poginuo je nakon pada s krova trgovačkog centra u Londonu. Odvjetnik Stephen Curtis koji je Younga, Curtisa i Castlea predstavio kontaktima u Rusiji, umro je u tajanstvenom padu helikoptera, tjedan dana nakon što je prijateljima kazao kako se boji za svoj život. Paul Castle poginuo je nakon pada pod vlak podzemne željeznice 2010. godine.

Scot Young dobio je ozbiljno upozorenje prije dvije godine kada su ga posjetili pripadnici ruske mafije. Tada je visio kroz prozor hotela s prijetnjom da će ga baciti ako ne vrati novac.

Ovaj slučaj misterioznih smrti petorice suradnika proglašen je kao u medijima "Prsten smrti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.