Prosvjed u Hodošanu: Od zračenja sve više oboljelih od karcinoma?

Foto: eMeđimurje

MJEŠTANI Hodošana prosvjedovali su danas zbog dvaju repetitora izgrađenih unutar nasilja. Uvjereni su, naime, kako je zbog zračenja sve više oboljelih od karcinoma. Stoga je čak 95 posto mještana potpisalo peticiju kojom traže hitno uklanjanje odašiljača mobilne telefonije i preseljenje dva repetitora izgrađenih unutar naselja.

Kako prenosi eMeđimurje, u Hodošanu se nalaze dva izvora elektromagnetskog zračenja na udaljenosti od 300 metara, koji međusobno interferiraju. Marija Purić Hranjec, dipl.ing. molekularne biologije i Jasmina Hranjec, studentica 5. god. MEF Zagreb kažu kako su oba izvora elektromagnetskog zračenja smještena u središtu samoga sela i kao takvi su prisutni već 15-tak godina. Ističu da se uz samo naselje protežu i gigantski dalekovodi.

Baveći se proučavanjem došle su do zaključka kako je u Hodošanu u tom razdoblju zabilježena povećana incidencija malignih neoplazmi i smrtnih slučajeva čiji je uzrok bila neoplazma, spontanih abortusa, mrtvorođenčadi, prematurusa, akutnih cerebralnih i koronarnih sindroma, naglih pogoršanja slika kroničnih bolesti te jakih migrenskih napadaja i učestalih sinkopa kod djece i mladih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.