Profesor dobio opomenu pred otkaz: Zaboravio jednog učenika na izletu

Foto: www.osantunovac.hr

PRIMJER kako školski izleti mogu krenuti po zlu dogodio se upravo trećem razredu Osnovne škole "Antunovac". Naime, profesor tjelesne i zdravstvene kulture je zaboravio jednog od učenika koji je bio na natjecanju i ostavio ga u Osijeku.

U Osijeku su se održavale sportske igre, a na sam događaj su djeca iz Antunovca prevezena autobusom. Dok se devetogodišnji Marin zadržao na mjestu gdje se dijele medalje, ostatak razreda je sa profesorom krenuo natrag u Antunovac.

"Krenuo je kući pješice južnom obilaznicom i već kada je prošao odlagalište otpada, naišao je moj prijatelj automobilom i prepoznao ga. Međutim, Marin nije htio ući u njegovo vozilo jer je u njemu bilo još ljudi. Tek kada mu se moj prijatelj obratio imenom, pristao je prići mu. Prijatelj me nazvao i pitao: “Što ti sin radi na obilaznici?” a ja sam bio šokiran" - kaže za Glas Slavonije Zlatko Matijević, otac zaboravljenog 9-godišnjaka.

Zgrožena majka kaže kako se sin vratio kući sav dehidriran i uplakan te kako se jedva tek drugi dan smirio. Roditelji su sve prijavili ravnatelju i prosvjetnoj inspekciji.

"Bio sam potpuno šokiran, a kada sam nazvao profesora Pačarića i rekao mu što je bilo, njemu je pozlilo. Problem je nastao u tome što su pojedini roditelji spornog dana dolazili u Osijek po svoju djecu, a nitko ni od djece poslije nije primijetio da Marin nedostaje. To učitelja svakako ne opravdava jer ih je trebao prebrojiti na povratku, ali želio je najbolje djeci, da odu i zabave se jedan dan u Osijeku", rekao je ravnatelj za Glas Slavonije.

Prosvjetna inspekcija je profesora sankcionirala opomenom pred otkaz.

"U mojim očima me nitko i ništa ne može opravdati od ovoga, a što će netko reći o svemu manje je bitno. Sto posto preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo, ali krivnja nije samo moja. Radi se o tome da kada bismo imali dovoljno novca, naša seoska djeca ne bi ovisila o tome tko će ih nekamo prevesti, već bi kao i gradska djeca imala plaćen prijevoz", komentirao je profesor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.