Printer za ured ili dom

Foto: Instar informatika

AKO NE trebate ispis u boji, crno-bijeli laserski printeri su još uvijek najbolji izbor za ured. Nedostatak boje ima svoje nedostatke i prednosti. Prednost crno bijelih laserskih printera je da ćete u većini slučajeva imati relativno jeftin ispis pošto se radi samo o jednom toneru dok sa printerima u boji morate kupovati 4 tonera koja znaju cijenom preći i sam printer. Glavna prednost printera u boji je mogućnost ispisa fotografija dok to sa crno bijelim printerom nije moguće, ali to u ovom slučaju nije niti bitna stavka ako vam printer treba za ispis dokumenata po što jeftinijoj cijeni.

Nema crno-bijelih lasera  malih dovoljno da služe kao mobilni printeri, ali neki su manji od mnogih inkjet printera, što ih čini potencijalno dobar izbor za osobni printer.

Vrlo je lako pronaći laserski printer koji je dovoljno mali da stane na vaš stol i ne zauzme cijelu površinu. Ali laserski printer koji ima i skener u malim dimenzijama, to je malo teže, ali još uvijek moguće. Cijene se kreću znatno ispod 700 kuna za jedan crno bijeli laserski printer, a nešto manje od 1000 kuna za all in one printer.

Od svih različitih vrsta pisača, crno-bijeli laseri nude najveći izbor istih pisača u različitim varijantama. Isti printer zna dolaziti čak i u 3-4 izvedbe ovisno o dodatnoj opremi i mogućnostima koje ima. Duplex, network, wireless i dodatna ladica za papir samo se neke od opcija. Ugrađeni duplex svakako će vam pomoći za obostrani ispis sa ne morate papir stalno ručno okretati nakon ispisa. Network i wireless su zgodne opcije ako u uredu imate više računala koje bi željeli spojiti na jedan printer. Na ovaj način ćete iskoristiti maksimalno potencijal printera.



Jedna stvar na koju svakako možete računati kod crno bijelih printera je brzina ispisa. Čak i među jeftinijim printerima brzina je oko 20 stranica u minuti (ppm). Skuplji pisači su daleko brži. ( Najbrži crno-bijeli laserski ispisuje oko 55 stranica u minuti )

Svi žele jeftin printer sa jeftinim ispisom i dobrim zamjenskim tonerima.

U nastavku vam preporučamo TOP 3 printera iz ponude Instar informatike koji će vas oduševiti performansama i niskom cijenom ispisa.

1) HP printer LaserJet Pro P1102 – savršen mali laserski printer sa niskom cijenom ispisa. Idealan kućni ispis i manji ured. Ovaj odličan printer također dolazi u wireless verziji koja je nešto skuplja no omogućava veću fleksibilnost u radu.

Toner za P1102 iznosi 145,00 kn i ima kapacitet ispisa od cca 1600 stranica.

2) HP printer LaserJet P2035 - odličan printer za manje urede ili kućne korisnike sa brzim ispisom. Idealan izbor za sve koji dosta printaju, osobito za studente i školarce za printanje skripti i ostalih dokumenata.

Toner za LaserJet P2035 iznosi 195,00 kn i ima kapacitet od cca 2300 stranica.

3) Samsung Samsung ML-3310ND - Mrežni printer sa duplex jedinicom, idealan za sve koji žele brz i kvalitetan ispis. Visoka rezolucija, printanje preko mreže te obostrani ispis čine ovaj printer idealnim za urede i kućanstva sa više računala.

Toner za Samsung ML-3310ND ima kapacitet od cca 5000 stranica te se može nabaviti po cijeni od 360,00 kn.

Sve modele možete pogledati na stranicama www.instar-informatika.hr koja u ponudi osim printera ima i računala, laptope, tablete, monitore, mobitele, televizore i raznu ostalu informatičku opremu po super povoljnim cijenama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.