Primoštenskog konobara Ukrajinci traže zbog ubojstva trudne djevojke

Foto: Šibenik.in

DJELATNICI hotela u Primoštenu zaprepastili su se kad su na internetu pronašli tjeralicu ukrajinskog Interpola, u kojoj stoji da je njihov kolega Branimir Ćaleta osumnjičen za ubojstvo.

Tereti ga se da je u motelu Menorah u Dnjepropetrovsku ubio svoju 36-godišnju djevojku Annu Kitaevu koja je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće. Branimir i njegova djevojka u motel su se prijavili 15. rujna, a sutradan ujutro sobarica je djevojku pronašla mrtvu ispod kreveta. Bila je umotana u plahtu, a glava joj je bila smrskana.

Branimirovi kolege s posla na tjeralicu su nabasali prije desetak dana, javlja portal Šibenik.in. Krenuli su surfati po internetu, te su na nekoliko stranih portala pronašli vijesti o ovom stravičnom događaju.



Policija šuti

"Mislim da je netko nazvao policiju, ali ništa se nije događalo. Branimir je ostao raditi još nekoliko dana, a onda nestao. Nije nam bilo svejedno što je tu, nakon što smo doznali", ispričao je za Šibenik.in djelatnik hotela koji je radio s Branimirom.

Iz policije za sada ne žele ništa potvrditi. Poručuju da ne mogu odgovoriti na upit zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka. Županijski sud u Šibeniku tvrdi da ne znaju za tjeralicu ukrajinskog Interpola, te da nisu vodili postupak protiv Ćalete.


Ne može ga se uhititi ni izručiti

Iz Ministarstva pravosuđa Šibenik.in neslužbeno doznaje da nema zakonske osnove da se Ćaleta privede. Naime, zločin je počinjen u Ukrajini s kojom Hrvatska nema potpisan sporazum o međunarodnoj pravnoj suradnji, a kako Ukrajina nije u Europskoj uniji, ne mogu djelovati niti po europskom uhidbenom nalogu. Kako Hrvatska svoje građane ne izručuje, osumnjičeni Ćaleta je slobodan i nesmetano šeće po Hrvatskoj. Policija jedino može obavijestiti Interpol gdje se on nalazi.

Ćaleta je, prema neslužbenim informacijama, razgovarao s policijom i rekao da nema veze s onim što mu ukrajinske vlasti stavljaju na teret. Inače, Branimir je iz Vinova, to je općina Marina, blizu Primoštena i Rogoznice, a rođen je u u Banskoj Bystrici u Slovačkoj, odakle mu je majka. U Primoštenu, kažu kako članovi njegove obitelji, često borave u tom mjestu, pa je zato i on tu konobario. Otkako se doznalo za tjeralicu Interpola, nitko ga u Primoštenu više nije vidio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.