Preminuo gradonačelnik Sinja Ivica Glavan

Foto: sinj.hr

NA STRANICI Grada Sinja objavljeno je kako je preminuo gradonačelnik Sinja Ivica Glavan.

"U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, poslovne suradnike, prijatelje i znance da je nakon kratke i teške bolesti, dana 15. srpnja 2015. godine preminuo Ivica Glavan, gradonačelnik Grada Sinja.

O  danu i satu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno.", stoji u objavi.

Ivica Glavan rođen je u Sinju 27. svibnja 1971. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Sinju te diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te upisao doktorat na Kineziološkom fakultetu u Splitu.

Od 1998. do 2003. bio je glavni urednik sportske redakcije na Radio Sinju te dopisnik Večernjeg lista iz Sinja, a uređivao je i Bilten Sinjska Alka od 1998. do 208. u prigodi održavanja Alkarskih svečanosti.

U TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju i u Gimnaziji Dinka Šimunovića bio je profesor tjelesne i zdravstvene kulture.

Napisao je knjigu s područja sociologije sporta "Sinjski maligani - pokretači snova" posvećenu navijačkoj skupini, a bio je član brojnih sportskih i kulturnih udruga u Gradu Sinju.


Dužnost gradonačelnika Sinja obnašao je u dva mandata. Prvi put je izabran 2009. kao kandidat na nezavisnoj listi Stipislava Jadrijevića, a drugi mandat započeo je u lipnju 2013.

Prošle godine u siječnju dijagnosticiran mu je karcinom na mozgu. Liječio se u KB Split, na KBC-u Rebro gdje je nekoliko puta i operiran, a boravio je i u SAD-u, gdje je u američkom Nacionalnom institutu za rak u Marylandu pokušao liječenje eksperimentalnim lijekovima.

Bio je oženjen i otac troje djece.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.