Predsjednik Bundestaga: Hrvatska nije spremna za ulazak u EU

PREDSJEDNIK Bundestaga, konzervativni političar Norbert Lammert, rekao je za njemački Welt am Sonntag da je protiv daljnjeg proširenja EU-a, kao i protiv ulaska Hrvatske u Uniju.

Lammert je upozorio na opasnost skorog ulaska naše zemlje u EU. "Moramo, posebno nakon iskustva s Bugarskom i Rumunjskom, uzeti ozbiljno najnovije izvješće o napretku Europske komisije. Očito je da Hrvatska još nije spremna za članstvo", rekao je.

Također je istaknuo da zemlje bivše Jugoslavije imaju perspektivu ulaska, ali i da moraju same za to stvoriti uvjete. "Dobre namjere i obećanja ne bi smjele postati zamjena za dokazane promjene", rekao je Lammert.

Ministar za europska pitanja savezne pokrajine Baden-Wuerttemberg Hans-Peter Friedrich je drugačijega mišljenja. On je za Spiegel Online rekao da "onaj tko dovodi ulazak Hrvatske u pitanje smatra da Europska unija nije u stanju i u budućnosti stvarati mir u Europi. "To je najpogrešnije moguće shvaćanje dodjele Nobelove nagrade za mir', rekao je.

"Niti se u slučaju hrvatske ponavljaju ranije pogreške, niti se Hrvatska treba kažnjavati za greške koje je počinio netko drugi. Balkan je još uvijek od presudnog značaja za mir u Europi", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.