Požar u Kominu izazvalo iskrenje tračnica, dalmatinski vatrogasci i danas imaju posla

JUČERŠANJI požar u Kominu izazvalo je iskrenje na tračnicama prilikom prolaska vlaka, utvrđeno je očevidom policije i inspektora zaštite od požara, izvijestila je danas PU dubrovačko-neretvanska.

Podsjetimo, veliki požar na području Komina i Kule Norinske lokaliziran je sinoć poslije 23 sata. Međutim, vatrogasci su i dalje na terenu te je gašenje požara na području Komina još uvijek u tijeku, javlja DUZS. Sa požarišta su ipak povučeni pripadnici oružanih snaga.

Požar kod Vodica podmetnut?

Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara u Novoj Mokošici otvoreni plamen, baš kao i onog koji je u nedjelju ujutro buknuo pokraj diskoteke hacienda u Vodicama. Tada je vatrena stihija zaprijetila stotinama kuća u naselju Stablinac i u Gornjoj Srimi, ali su srećom svi objekti obranjeni. Policija sumnja kako je taj požar podmetnut.

Novi požari u Dalmaciji

Dalmatinski vatrogasci ni danas ne mogu na odmor, jer su poslijepodne buknula dva nova požara. Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je u 18:20 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Lokva Rogoznica - Ruskamen. Požar gase zemaljske vatrogasne snage, a na požarište su upućena dva kanadera. Gašenje je u tijeku.

Pola sata kasnije zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Suhovara u zadarskoj županiji. Požar gase zemaljske lokalne snage. Požar iz zraka su gasila i dva Air Tractora i jedan kanader. Gašenje je u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.