Poticanje zapošljavanja Milanoviću je smiješno

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović izjavio je danas da će do ljeta biti riješeno svih 5.000 zahtjeva za rad bez zasnivanja radnog odnosa (pripravništvo uz naknadu od 1.600 kuna) u sklopu mjera aktivne politike zapošljavanja.

"U skladu s politikom Vlade, našli smo načina i likvidna europska sredstva kroz Nacionalni fond da se praktički ne prekida zapošljavanje, odnosno angažiranje 5.000 zahtjeva za tu vrstu zapošljavanja", rekao je Milanović na početku Vladine sjednice.

Intencija je Vlade, dodao je, da se što je moguće manje sredstava troši iz nacionalnog proračuna, a što je moguće više iz raspoloživih europskih sredstava.

"Dakle, nećemo čekati sredstva iz europske Garancije za mlade, nego krećemo odmah i do ljeta će biti riješeno svih 5.000 zahtjeva koji su u proceduri", istaknuo je.

Pozvao je sve koji na taj način žele zaposliti da "ne nasjedaju na galamu".

"Radimo ozbiljno, po proceduri, radimo sve da uzmemo svaki mogući euro tamo gdje postoji u europskim fondovima i na taj način rasteretimo državni proračun koji je prenapregnut. Jer, živimo iznad mugućnosti kad je proračun u pitanju, i to vidimo iz dana u dan", poručio je Milanović.

Pitanja o nezaposlenosti Milanoviću su smiješna

"Sva buka je bila nepoštena, radi se o mjeri koju smo osmislili, koju smo provodili i provodimo i dalje, protiv koje su tada bili sadašnji kritičari, dakle, neće se izgubiti praktički ništa", poručio je Milanović nakon predaje lista za europske izbore.


To je posao koji se radi, to je novac koji postoji u Europi i koji se može iskoristiti umjesto svog novca, mada je sve to skupa zajedno naš novac, ističe Milanović i podsjeća kako mi plaćamo članarinu, te kako to nije besplatno.

Na pitanje je li odustao od obustave mjere za nezaposlene zbog pritiska javnosti i HNS-a, Milanović je odgovorio smijehom.

Sredstva u iznosu od 100 milijuna kuna za nastavak zapošljavanja mladih u sklopu mjera aktivne politike zapošljavanja osigurana su alokacijom iz Nacionalnog fonda pri Ministarstvu financija, nakon što je utvrđeno da je on likvidan, rekli su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić te ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.