Poruka šatoraša uoči subotnjeg prosvjeda: Dođe li do kontakta, uzvratit ćemo!

Screenshot: N1

JEDAN od vođa prosvjednika u Savskoj, Anđelko Burilo, komentirao je jutros najavu subotnjeg prosvjeda protiv njih.

"Svatko ima pravo iskazati svoje nezadovoljstvo, pa tako i ta populacija, to su navodno antifašisti. Imaju pravo, to je demokracija. Branitelji sigurno neće krenuti prvi, ali ako dođe do kontakta, uzvratit ćemo. Branitelji nikada nisu niti će napasti prvi, ali branit ćemo se uvijek", komentirao je Burilo gostujući na N1 Televiziji u emisiji Novi dan.

Burilo je kazao kako je nova predsjednica ispunila ono što je obećala te da zato vjeruje da će njihovi problemi uskoro biti riješeni.

Kolinda je braniteljima primjer dobrog političara

"U Ured predsjednika iz šatora su otišle dvije osobe. Kitarović je pokazala da poštuje branitelje i njihove obitelji. Josipović bi došao navečer u 21 sat, bez ikakve najave, a pitao je jesu li kamere otišle. Zašto? Došao je tamo, uslikao se par puta i prikazao svoju priču", kazao je Burilo. U zadnjih 15 godina branitelji su se prikazivali samo u ružnom svjetlu, smatra on.

"Danas predsjednica pokazuje jedan dobar odnos, odnosno kako politika treba postupati prema hrvatskim braniteljima. Dali smo državu političarima u ruke, a što smo dobili? Ništa. Gospodarstvo je otišlo, mladi odlaze, branitelji nemaju prvenstvo zapošljavanja, kao niti njihova djeca. Pitajte ministra Matića koliko se prošle godine zaposlilo djece hrvatskih branitelja? Niti jedno", optužuje Burilo.

"Zar smo se borili da hrvatski branitelji i četnici imaju jednaka prava?"

"Za što smo se mi borili - da hrvatski branitelji i četnici imaju jednaka prava", pita se Burilo te dodaje da neki političari u Hrvatskoj očito imaju planove o stvaranju neke nove Jugoslavije.

Napao je i Zorana Ercega, koji se prvi javno digao protiv šatoraša. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.