Ponovno se odlomio strop u OŠ Dobri, učenike poslali u kino i muzeje

Ilustracija: Google street view

PONOVNO se odlomio strop u splitskoj Osnovnoj školi Dobri. I lani je bilo problema sa otpadanjem stropa, a u godinu dana situacija očito još uvijek nije riješena.

Strop se odlomio na hodniku na prvom katu zgrade te je donijeta odluka da se obustavi nastava u svim dijelovima zgrade osim drugog kata koji je saniran prošle i početkom ove godine.

Učenici umjesto u razred otišli u kino i muzej

Do ponedjeljka će se tako sanirati hodnik koji vodi do sigurnih učionica na donjoj etaži školske zgrade kako bi se u tim učionicama na saniranom drugom katu mogla realizirati nastava kroz dvosmjenski rad, obavijestili su iz Grada Splita.

Škola Dobri inače radi u jednoj smjeni. Za prva četiri razreda nastava je danas realizirana na drugom katu, dok su učenici od petog do osmog razreda imali terensku nastavu, kino predstavu i besplatni posjet muzejima i galerijama.

Odsad u dvije smjene

U ponedjeljak će na web stranicama OŠ Dobri biti informacije o organizaciji nastave u novonastalim uvjetima. Zbog zatvaranja jednog krila školske zgrade do završetka sanacije, nastava se neće moći odvijati u jednoj, već dvije smjene. Prema posljednjim informacijama iz škole, za učenike prva četiri razreda nastava će se odvijati u jutarnjem terminu, a za učenike od petog do osmog razreda u popodnevnom.

Grad Split: Javna nabava za sanaciju škole je u tijeku

"Nakon nemilog događaja u OŠ Dobri iz rujna prošle godine, kada je u tijeku sata u učionici na drugom katu škole, pao dio stropa, osnivač škole, Grad Split sanirao je krovište te cijeli drugi kat školske zgrade. Angažiran je i sudski vještak koji je preporučio sanaciju još nekih dijelova zgrade. Moramo napomenuti da se ne radi o nesigurnosti svih prostora, već samo nekoliko točaka, ali kako se radi o javnoj ustanovi u kojoj borave djeca, Grad se odlučio na cjelovitu sanaciju. Izrađen je projekt sanacije s troškovnicima te je postupak javne nabave za sanaciju OŠ Dobri u tijeku", pojasnili su danas iz Banovine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.