Policija zabranila prosvjed na Bačvicama

Screenshot: Street View

NIŠTA od prosvjeda pred OŠ Pojišan na Bačvicama kojim građani traže da se školska igrališta prepuste djeci, a ne privatnom koncesionaru.

Predsjednik kotara i vođa prosvjeda Tomislav Zaninović pozvan je danas u policiju da ga izvijeste kako se prosvjed neće dopustiti jer u predviđeno vrijeme, pet sati popodne u petak, u školi imaju dopunsku nastavu.

Hoće li i u subotu biti dopunske nastave? 

Zaninovića je ovo prilično naljutilo jer su već nekoliko puta prosvjedovali ispred škole petkom popodne pa dosad nije bilo problema.

"Tražio sam da mi to daju napismeno, ali mi je objašnjeno da oni ravnatelju škole vjeruju na riječ. Po zakonu se ne može prosvjedovati ispred škole i očito je da se ravnatelj tako dosjetio onemogućiti nas. Sutra ću prijaviti prosvjed za iduću subotu pa ćemo vidjeti hoće li i tada biti dopunske nastave", kaže Zaninović.

U petak prije dva tjedna dopunske nastave nije bilo

OŠ Pojišan inače ima samo jednu smjenu, onu jutarnju i nastava završava u 16 sati, što je dosad omogućavalo prosvjednicima da se okupe u 5 sati popodne. Tako je bilo i prije dva tjedna. Prosvjedi traju već nekoliko mjeseci, no dosad nisu polučili nikakav efekt. Škola je prije devet godina potpisala ugovor kojim je školska igrališta dala privatnicima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.