Policija istražuje incident na Alci: Je li organizator napravio propust?

POLICIJA istražuje propust organizatora koji je sinoć nakon održane 297. Sinjske alke na Trg kralja Tomislava doveo do teškog ozljeđivanja Branka Ezgete Single, prvog harambaše u neovisnoj Hrvatskoj. Ezgetu je, kako smo već izvijestili, pregazio konj alkara Tonija Radanovića, nakon što je pao na skliskim pločama i zbacio jahača.

> Ekskluzivni video - Drama u Sinju: Konj zbacio alkara i zaletio se u masu, harambaša Ezgeta završio na operaciji!

Splitski kirurzi saslušani u bolnici

Popodne je policija u bolnici ispitala splitske kirurge dr. Hrvoja Tomasovića i dr. Luku Roguljića. Čelnici HDSSD-a zatekli su se u blizini povorke kada je došlo do incidenta te su prvi priskočili Ezgeti u pomoć. Procijenili su odmah da se radi o teškim ozljedama unutarnjih organa te pozvali Hitnu pomoć i obavijestili kolege u Splitu da im stiže pacijent.

Ezgeta je odmah završio na operacijskom stolu. Uspješno se oporavlja. S obzirom da je zadobio teške ozljede, policija po nalogu Državnog odvjetništva postupa po službenoj dužnosti.

Konji se muče po skliskim pločama, osiguranja praktično - nema

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sinoć nam je ustvrdio kako ne vidi propust organizatora, no moguće da istraga ipak otkrije kako se ipak moglo napraviti nešto da ne dođe do ovako teškog incidenta. I na sinoć objavljenoj snimci, vidi se kako se konji muče po skliskim pločama, dok osiguranja u slučaju nevolje zapravo ni nema. Ljudi pozdravljaju povorku na štekatima kafića, nema nikakve ograde ili druge zaštite. Pravo je čudo kako sinoć nije bilo više ozlijeđenih kada se Radanovićev konj zaletio u masu. Ezgeta je nesebično pokušao ukrotiti grlo, no završio je pod kopitima. Konja bez kontrole u posljednji je čas izbjegao gledatelj s djecom na ramenima...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.