Policija ipak odustala od prijave protiv aktivistice Građanske akcije

Foto: Građanska akcija

ZAGREBAČKA policija povukla je prijavu protiv aktivistice Građanske akcije. Ovu informaciju Građanskoj akciji je potvrdio glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš, navodi se u njihovom priopćenju.

"Hvala svima vama na podršci a posebno našim prijateljima i suborcima novinarima koji su pomogli da se ovaj slučaj riješi na jedini mogući ispravan način - zaštitom žrtve", poručuju iz Građanske akcije.

Zahvalili su se i MUP-u "na razumu i brzini u rješavanju ovog slučaja". Poručuju kako od MUP-ove unutarnje kontrole očekuju da će identificirati osobu u sustavu koja je napravila ovaj propust.

Podsjećamo, 34-godišnju Moranu, aktivisticu Građanske akcije, napao je pred hotelom Sheraton član HDZ-a. Aktivisti Građanske akcije pred hotelom su organizirali prosvjed, a na aktivisticu koja je snimala prosvjed fizički je nasrnuo jedan član HDZ-a.

Policija je reagirala podnijevši prijavu protiv 47-godišnjeg HDZ-ovca, ali i protiv Morane. Oboje su prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira, zbog čega su se aktivisti Građanske akcije danas uputili u MUP, gdje im je rečeno da Morana ipak neće snositi nikakve sankcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.