Pogledajte fotografije Rajevog sela iz zraka: Vide se samo krovovi kuća

Foto: DUZS

FOTOGRAFIJE koje je objavio DUZS dočaravaju kaos koji se događa u slavonskim selima. Evakuacije su u tijeku. Više čitajte ovdje

STANJE PO ŽUPANIJAMA:

Vukovarsko - srijemska županija

GUNJA (5033 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje u naselju je teško jer je veliki broj osoba odbio organizirano evakuirati se. Od 17. svibnja u 20:00 sati do jutros Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je pozive za pomoć za oko 200 osoba koji su ostali zarobljeni u svojim domovima. Pripadnici NOS OS RH su tijekom noći, čamcima, u vrlo teškim i opasnim uvjetima evakuirali na sigurno preko 60 osoba. U evakuaciji su sudjelovali i HGSS, Stanica Vinkovci te tim DIP CZ Osijek ali su se morali povući zbog oštećivanja čamaca.

DRENOVCI - (3049 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje u naselju je teško, ali pod kontrolom.

ĐURIĆI - (418 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje u naselju je teško ali pod kontrolom. Stanovništvo odbija evakuaciju. Tijekom noći zatražili su dostavu vreća i pijesak za izgradnju zečjih nasipa.

RAČINOVCI - (982 stanovnika po popisu iz 2001. - Provedena je evakuacija. Sinoć i tijekom noći od strane HGSS-a evakuirano je još nekoliko osoba koje su ostale zatočene u svojim domovima.


RAJEVO SELO - (1407 stanovnika po popisu iz 2001. - Provedena je evakuacija. Sinoć i tijekom noći pripadnici NOS OS RH i članovi HGSS-a evakuirali su još nekoliko osoba koje su ostale zatočene u svojim domovima. Od jutra HGSS nastavlja sa evakuacijom preostalih osoba iz naselja (gruba procjena govori da je preostalo za evakuaciju još oko 150 osoba).



POS. PODGAJCI - (1568 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje teško, nasip nije probijen.

BOŠNJACI – (4653 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje teško, nasip nije probijen.

ŽUPANJA - (13775 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje teško kod Ciglane i Šumice (lokacije uz nasip Save). Nasip nije probijen.

ŠTITAR - (4262 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje je teško. Provedena je evakuacija oko 50-tak osoba. Tijekom noći su zatražili vreće i pijesak te uspješno sanirali nasip na mjestu gdje je prijetilo popuštanje.

BABINA GREDA - (2608 stanovnika po popisu iz 2001. - Stanje teško, utvrđuje se nasip.

Situacija cijelim tokom Save u županiji (od Babine Grede do Račinovaca) je izuzetno teška i složena. Angažirane su sve raspoložive snage kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu, poručuju iz DUZS-a.

Požeško - slavonska županija

Stanje na području poplavljenih područja postupno se normalizira. Trenutno se radi na uklanjanju posljedica poplava, vrši se ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata i prostora oko stambenih objekata na kojoj su angažirane vatrogasne snage više vatrogasnih društava s područja Županije, djelatnici Hrvatskih voda, komunalnih službi gradova i općina, te sami mještani. Vodostaji svih rijeka na području Požeško- slavonske županije su opadanju. Još
uvijek je dio prometnica zbog izlijevanja vode zatvoren.

Područje grada Pleternice

Na terenu, djelatnici Hrvatskih voda vrše prepumpavanje vode iz depresijskih područja u vodotoke, a javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva ispumpavaju vodu iz objekata. Voda se polako povlači sa poplavljenog područja.

Općina Brestovac

Tijekom jučerašnjeg dana i večeri bilo je 12 intervencija ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija..

Brodsko - posavska županija

Rijeka Sava, Slavonski Brod je u laganom opadanju. Sve snage i dalje rade na utvrđivanju nasipa. Situacija je trenutno pod kontrolom.

Sisačko - moslavačka županija

Rijeka Una, Hrvatska Kostajnica stagnira. Na području Hrvatske Kostajnice i Dvora i dalje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava za rijeku Unu. Situacija na navedenom području je trenutno pod kontrolom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.