Počinje projekt unapređivanja udomiteljstva za djecu i mlade

Ilustracija: Shutterstock

U INFORMACIJSKOM centru Europske unije u Zagrebu danas će se održati svečanost povodom početka IPA 2010 twinning projekta "Unapređivanje udomiteljstva za djecu i mlade u Republici Hrvatskoj".

Opći cilj ovoga projekta kojeg provodi delegacija Ureda za mlade i obitelj grada Beča uz pomoć Saveznog Ministarstva za gospodarstvo, obitelj i mlade Republike Austrije i hrvatskog Ministarstva socijalne politike i mladih je unaprijediti zaštitu i dobrobit djece i mladih kroz poboljšanje udomiteljstva kao najprimjerenijeg oblika skrbi izvan vlastite obitelji.

Ovaj projekt vrijedan 210.902,97 eura financira Europska komisija, a trajat će do studenog 2013. godine.

Svrha projekta je podržati daljnji razvoj udomiteljstva djece i mladih kroz jačanje kapaciteta stručnjaka iz centara za socijalnu skrb i Ministarstva socijalne politike i mladih, istovremeno podižući svijest i informirajući širu javnost i relevantne dionike o udomiteljstvu za djecu i mlade.

U okviru svečanosti povodom početka projekta pružit će se sveobuhvatne informacije o strukturi i provedbi projekta te predstaviti očekivani rezultati projekta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.