Pobuna u centru Vinko Bek: "Vratite nam našu školu"

Foto: Marko Prpić/Pixsell

DJECA iz Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek samo tri dana prije početka školske godine dobila su obavijest da više neće ići na nastavu u Nazorovoj ulici. Umjesto prostora na koji su navikli morat će u neprimjereni prostor u Kušlanovoj.

"Anita je slijepa, rođena je sa 630 grama i ima teška oštećenja mozga. Uz to je i autistična i teško prihvaća promjene. Posljednji put nije spavala 42 noći, cijelo vrijeme se grčila", kaže Indexu Tatjana Babijaš, majka djevojke koja pohađa školu Vinko Bek.

Sva djeca koja s Anitom idu u školu teško se snalaze u nepoznatim prostorija, s novim ljudima i situacijama. Nisu imali ni dana vremena da se pokušaju prilagoditi na novi prostor.

Na internetu je pokrenuta peticija “Uredite Nazorovu i vratite nas” koju je u nekoliko sati potpisalo gotovo 300 građana. Peticiju možete pogledati  ovdje.

"“Pozivaju se na oštećenja stara deset godina koja im nisu smetala do ovog ljeta. Kažu da im treba 19 milijuna kuna za obnovu, a nemaju ni elaborat kojim bi to potkrijepili", ogorčena je Anitina majka, koja sumnja da je netko bacio oko na vrijedno zemljište škole na Tuškancu.

Svoje sumnje potkrijepljuje i golemom cifrom, navodno, potrebnom za uređenje škole kao i informacijom da na računu Ministarstva obrazovanja postoji čak 70 milijuna kuna koji bi se mogli iskoristiti za renoviranje zgrade u Nazorovoj. U okoliš zgrade, sanaciju klizišta i uređenje igrališta za slijepu djecu nedavno je uloženo 250 tisuća kuna, a za vrijeme radova svi su normalno pohađali nastavu. Pokušali smo doći do ravnateljice centra, no do zaključenja teksta nije odgovarala na naše pozive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.