Pljusak izazvao prometni kolaps u Splitu, središtem grada tekli potoci!

Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix

SNAŽNI pljusak koji se na Split i okolicu sručio iza 18 sati doveo je do općeg kolapsa u prometu. Na nekoliko najfrekventnijih gradskih prometnica izletjeli su šahtovi tako da je promet prema izlazu iz grada bio krajnje otežan. Velike gužve stvorile su se u Ulici Hrvatske mornarice, Poljičkoj, Ulici Domovinskog rata... 

Za izlazak iz Splita bili su potrebni i vrijeme i živci

Situacija je oko 19 sati bila krajnje dramatična, Radio Dalmacija je čak uputila apel vozačima da ne kreću na splitske ulice ako baš ne moraju. I bili su u pravu. Tko je krenuo van grada, morao je imati i dobre živce i dovoljno vremena da izmili kroz splitski krkljanac. Srećom, oko 20 sati, kiša je stala. Da je nastavila padati, Split bi sasvim sigurno podsjetio na slike potopljene Venecije.

Kod HNK potok!

Središte grada zadesio je, naime, neviđeni potop. Kod zgrade HNK na Poljani Tina Ujevića doslovno je tekao potok, okolni dućani i zalogajnice spašavali su se kako su znali i umjeli. Šahtovi su poskakivali pod naletom vode kao da su od plastike! Iz podzemlja su kuljali vodoskoci!

Splitskim srednjoškolcima kiša, pak, uopće nije smetala. Neki su čak radosno poskakivali u bujici.

Malo je tko večeras bio pripremljen za izvanredne uvjete. Zapadne li Split još ovakvih nepogoda, umjesto u auta Splićani bi lako mogli u - gondole.  

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.