Pederi, lezbe i budale

Screenshot: HTV

NEKADA SU to Židovi, Srbi i Muslimani, onda se prešlo na soroševce, jalnuške diletante i zelene vragove, pa smo dogurali do peronospore, udbaša i skojevaca, da bi se sada dugom popisu onih koji kuju urotu protiv Hrvatske priključili i pederi, komunisti i lezbijke.

Tako ponovno odzvanjaju ratni bubnjevi klerikalne desnice u Hrvatskoj.

"Više je stvarno besmisleno upozoravati na to da se i Hrvatska pokušava uklopiti u globalnu urotu pedera, homoseksualaca, lezbi i drugih osoba devijantnog seksualnog ponašnja koje svoje nazore pokušavaju nametnuti svima", izjavio je teolog Adalbert Rebić, a Slobodna Dalmacija raspalila preko cijele naslovnice. Tamo gdje su se nekad znali razapinjati drugi neprijatelji katoličke i domoljubne Hrvatske.

Sada se na toj naslovnici omogućava svećenicima da "razne Štulhofere, pedere i lezbe" optužuju da nameću svoj "manjinski seksualni moral koji će upropastiti društvo".

Narodni neprijatelji

Danas se kao povod za to brutalno huškanje koristi famozni Zdravstveni odgoj, prije nekoliko godina za to su služili Mirko Norac i Ante Gotovina, još prije toga mržnja se rigala prema oporbi u Zagrebu i Radiju 101, dok su ratne godine služile kao opravdanje za prozivanje unutarnjih i vanjskih neprijatelja, snajperista, novinara, provokatora ili jednostavno narodnih izdajica.

Ono što se u civiliziranim zemljama naziva govorom mržnje, u Hrvatskoj se uporno prodaje pod slobodu govora.

Više se ne biraju riječi, a iskustvo nas uči da se uskoro više neće birati sredstva. Dao je to naslutiti i kardinal Josip Bozanić kad je u svojoj propovjedi upozorio da je zbog uvođenja Zdravstvenog odgoja na ispitu "mir u Domovini". A nadovezao se Tomislav Karamarko izjavom kako "crvena peronospora agresivno juriša na Crkvu, na sve naše tradicionalne vrijednosti".

Zadah splitske rive

Sve to neugodno podsjeća na atmosferu splitske Rive, kad se pozivalo na rušenje Račanove i Mesićeve izdajničke koalicije, budi mračne uspomene na pobune u vojarnama i straže pred kućom haških optuženika, a zaudara i na Tuđmanovu retoriku u kojoj se prozivalo one koji su "genetski programirani protiv hrvatske države".

Zato Karamarko danas kaže: "Oni koji nikad nisu željeli i voljeli Hrvatsku danas je relativiziraju i nisu zaslužili da njome vladaju“.

Pobunjenici iz Pašalićeva podruma

Kao da se taj pobunjenički scenarij još uvijek marljivo fotokopira negdje u Pašalićevu podrumu. Samo se na margine svako malo dopisuju novi neprijatelji. Evo, sada smo dogurali čak do pedera i lezbijki. Valjda u skladu s vremenom.

Prije dvadeset godina govorilo se da je ugrožena država, zatim je bila ugrožena hadezeova vlast, pa da je ugrožen Domovinski rat, pa su se ugroženima našli ratni zločinci, kriminalci i paraobavještajci, dok se sada tvrdi kako su na udaru "domoljubne i obiteljske vrijednosti" u čiju obranu mora ustati svaki pravovjerni Hrvat i katolik.

HTV-ovi regruti

I svi su opet na broju: opet je tu HDZ, zajedno s paraobavještajnim podzemljem, tu su opet isti mediji i isti novinari - uz ponekog HTV-ova regruta - tu su isti svećenici, ali uz malu promjenu: nekada je Crkva puštala radikalne dalmatinske biskupe da udaraju huškački ritam, dok su sada na barikade krenuli svi - od nekad liberalnijeg dijela klera pa sve do samog kardinala.

A tu je i pasivnost vlasti u sankcioniranju govora mržnje. Baš kao u dobra stara vremena.

Uglavnom, čini se da popisu urotnika protiv Hrvatske nema kraja. Ali kad smo već tu, dobro bi nam došao i jedan popis primitivaca i budala. S njim sigurno ne bi bilo problema, oni se ionako hvale da su u većini.

 > Ostale komentare autora pročitajte ovdje  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.