Patolog poteštat: HDZ će za splitskog gradonačelnika kandidirati Šimuna Anđelinovića

KAKO Index doznaje, šef splitske patologije dr. Šimun Anđelinović bit će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita. Trenutno postoji još nekoliko opcija, no u pregovorima sa Anđelinovićem najdalje se stiglo. Dr. Anđelinović nije nam večeras bio dostupan za komentar, no informacija nam je potvrđena iz više izvora unutar samog HDZ-a.

Neko vrijeme se pričalo da će HDZ-ov kandidat biti dr. Dragan Primorac, inače, blizak prijatelj i suradnik dr. Anđelinovića. Sam Primorac tu nam je informaciju demantirao, no kandidatura dr. Anđelinovića potvrdila bi da to i nije bilo daleko od istine.

HDZ - HSP: Zamjenici Mihotić i Sesarova suradnica, šef Gradskog vijeća Petar Škorić

HDZ bi kao Anđelinovićeva zamjenika ponudio Tomislava Mihotića, Kalmetinog državnog tajnika za infrastrukturu, koji je nedavno postavljen za jednog od potpredsjednika splitskog HDZ-a. O Mihotiću se u Splitu relativno malo zna, u ovih 10 mjeseci koliko je preostalo do izbora, imat će dovoljno vremena da se predstavi širem biračkom tijelu.

Drugo zamjeničko mjesto bit će prepušteno koalicijskom partneru - HSP-u. Navodno to ne bi trebao biti novi-stari šef splitskih pravaša dr. Milijan Sesar, već neka njegova bliska suradnica. Lista HDZ - HSP već je dogovorena, na svoju dožupansku fotelju već uvelike računa i šef splitsko-dalmatinskih pravaša Josip Matković. Kerum je ispao iz svih kombinacija. "Luzere" nitko ne voli.

Za predsjednika Gradskog vijeća HDZ će, kako doznajemo, ponuditi šefa splitskog ogranka Petra Škorića. Bitno je možda napomenuti da kombinacija nije slagana samo u Splitu, već i u središnjici stranke pod budnim okom predsjednika Tomislava Karamarka i desne mu ruke Milijana Brkića Vase.

Ima reference, ali i par afera na Patologiji

Anđelinović je, smatraju HDZ-ovci, najbolja opcija koju trenutno mogu ponuditi. S Primorcem je pokrenuo studij forenzike u Splitu. Ima reference, što bi rekla Nevenka, i domaće i međunarodne.

Istina, nedavno je na Patologiji pukla teška sramota sa zamjenom mrtvih beba, a koliko se sjećamo nekih neugodnih problema je bilo i ranije. Obitelji su i dalje u teškom šoku, nakon skandaloznog otkrića imali su još primjedbi na postupanje splitske bolnice. Anđelinović se diskretno marginalizirao u ovoj aferi.

Urban, obrazovan, sve što Kerum nije

HDZ je za iduće lokalne izbore htio ponuditi Splićanima alternativu u odnosu na Keruma i takav stil političara, u koji možemo uvrstiti i dr. Duju. Znači, Splićanin, građanin, urban, obrazovan, znanstvenik, sve ono što Kerum nije.

Anđelinović je puno teži kalibar od Ivana Kureta, koji je neslavno propao na zadnjim lokalnim izborima, što i nije čudno, budući da nikada nije ni bio političar od formata, već se u politici našao više slučajno, nego svjesno. Igrao je tek jednu sezonu, i to kao prozirna maska za stvarnog kandidata (Keruma) legendarnog dvojca Sanader - Rošin.

Sa Šimunom će se, pak, konkurencija puno teže nositi. I ne samo zbog toga jer u iduće lokalne izbore HDZ kreće bez fige u džepu. Njihov će kandidat ovoga puta biti stvaran, a ne fiktivan kao prije tri godine. HDZ sada možda vode špijuni i vojna lica, no ispada da su puno otvoreniji i iskreniji od prethodnika.

Rođak Vesne Pusić!

Zanimljivo je možda što je Anđelinović blizak rođak Vesne Pusić te je čak jedno vrijeme slovio kao izgledni nasljednik dr. Duje na čelu splitske bolnice. Shvatilo se ipak da bi možda bilo previše da HNS predloži HDZ-ovca za ravnatelja KBC-a Split. Teško bi se to objasnilo biračima Kukuriku koalicije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.