"Palčić gore": Petrova bolnica dobila aparate vrijedne 400 tisuća kuna

Foto: Arhiva

PETROVA bolnica od danas ima nove aparata koji će pomoći u borbi za zdravlje i život prijevremeno rođene djece. Novi inkubator, respirator i tri perfuzora su donacija Grada Zagreba, udruge Palčić i Hrvatskog veterinarskog instituta. Domaćin na svečanosti predaje, pomoćnik sanacijskog upravitelja KBC Zagreb Hrvoje Vrčić, rekao je kako su vrata njihove bolnice otvorena svim trudnicama u Hrvatskoj. Vidno dirnut, zahvalio je na donaciji čija je ukupna vrijednost gotovo 400 tisuća kuna.

"Osim tih materijalnih sredstava bitno je kako mogu pomagati međusobno roditelji jedni drugima s iskustvom koji su prošli takve stvari", rekao je Vrčić.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčić Željka Vučko zahvalila je liječnicima što se bore za Palčiće te rekla kako će udruga i dalje pomagati.

"Palčići nastavljaju dalje hrabro sa svojom borbom, a način na koji možemo pomoći je upravo akcija 'Palčić gore' kojom ćemo nastojati do kraja 2013. opremiti i preostalih 15 rodilišta u Republici Hrvatskoj", najavila je Vučko.

U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 44 tisuće djece. Otprilike 5 posto njih, više od tisuću, na svijet stiže prijevremeno te im je potrebna najveća pomoć na samom početku života. Toga je svjesna i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek.

"Prije vremena rođena djeca posebno su osjetljiva. Potrebna im je sva naša ljubav, ali i pomoć ovakve vrste. Najmanje što možemo očekivati je donirati svoja sredstva i sredstva lokalnih zajednica i omogućiti im da uspješnije prebrode svoje prve korake u život", kaže Švaljek.

Zamjenica je obećala i dalje se zalagati za pomaganje Palčićima, kojima je sve najbolje poželio i zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik. On kaže kako Hrvatska dobro stoji kad je u pitanju zdravstvena skrb za njih.

"Hrvatska je u samom svjetskom vrhu po kvaliteti. Hrvatska ima jedan od najboljih standarda. Vjerojatno je i ovaj zdravstveni sustav takav kakav je doveo do ovakvih rezultata kojima se možemo ponositi i to moramo njegovati", rekao je Cesarik.

Uz nove aparate briga o prijevremeno rođenoj djeci bit će još bolja te će Palčići imati puno više šanse za ostvarenje svih svojih potencijala.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.