"Pala" dvojica zadarskih kamatara

ZADARSKA policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 42-godišnjakom iz Zadra koje se tereti za iznudu i sklapanje lihvarskih ugovora na štetu 30-godišnjaka iz Zadra.

Kako su izvijestili iz PU zadarske, provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnjak od 25-godišnjaka prije dvije godine posudio tridesetak tisuća kuna, nakon čega je višestruko preplatio dugovani iznos. Unatoč tome, 25-godišnjak mu je prijetnjama nastavio iznuđivati nepostojeći dug na ime kamata, što je 30-godišnjak naposljetku prijavio policiji.

Također je utvrđeno da je 30-godišnjak od 42-godišnjaka prije dvije godine posudio također tridesetak tisuća kuna, nakon čega je na ime duga, odnosno nesrazmjerno visoke kamate, višestruko preplatio dugovani iznos. Unatoč tome, 42-godišnjak je od njega tražio isplatu još novca, što je 30-godišnjak također naposljetku prijavio policiji.

Protiv 25-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog iznude, a protiv 42-godišnjaka zbog kaznenog djela lihvarskog ugovora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.