Pakistanski premijer zbog filma "Nevinost muslimana" blokirao YouTube

PAKISTANSKI premijer je naredio blokiranje YouTubea u svojoj državi zbog filma "Nevinost muslimana". U mnogim državama svijeta, posebno onima sa islamskom većinom, izbili su neredi zbog tog filma u kojem se, prema riječima muslimana, vrijeđa prorok Muhamed.

Pakistanski premijer Raja Pervez je naredio Ministarstvu informiranja blokadu YouTubea kako se kontroverzni film ne bi mogao vidjeti. Do sada je Google odbijao pozive Bijele kuće da skine film, jer on ne krši njihove odredbe. Umjesto toga, vlasnik YouTubea, je pozitivno odgovarao na zahtjeve pojedinih država.

Dvoje ubijeno, a 40 uhićeno u prosvjedima protiv filma


"Blokirali smo pristup u država u kojima je to ilegalno kao što su Indija i Indonezija, kao i zbog vrlo napete situacije u Libiji i Egiptu", ističu iz Googlea i dodaju kako je to potpuno u skladu sa njihovim stavovima koje su utvrdili još 2007. godine. Pakistan je film u kojem se prorok Muhamed prikazuje kao zlostavljač djece blokirao u četvrtak, dan nakon što je u prosvjedima zbog "Nevinosti muslimana", ubijen američki veleposlanik u Libiji. No, čini se kako je u Pakistanu takva mjera bila nedovoljna.

Danas su se diljem države Pakistanci okupljali u znak prosvjeda protiv SAD-a i filma. Dvije osobe su ubijene u sukobima s policijom. U stotinama gradova su prosvjednici palili američke zastave i portrete Baracka Obame. Peko 40 ljudi je uhićeno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.