Ostojić: "Pali" su oni koji su davali i prenosili tajne informacije, na redu su naručitelji!



RANKO OSTOJIĆ nema namjeru dati ostavku. Ministar policije kazao je to u razgovoru za Novi list, objasnivši da za ostavku nema razloga jer, kako kaže, policija nije prekršila zakon u obavljanju svog posla.

Ostojić također tvrdi da se u medijima protiv njega vodi neargumentirani progon. "To je hajka u kojoj je očiti cilj poslati poruku policiji ili je zastrašiti. Valjda za mene već znaju da me ne mogu zastrašiti", kaže Ostojić, te dodaje da očito ima onih kome on smeta na mjestu ministra policije.

"Opet ću ponoviti definiciju organiziranog kriminala, njihov je cilj  probiti se u sve sfere, kao što sam maloprije rekao. Naravno da onda i pokušaj da preko nekih medija realiziraju svoje interese ili organiziraju ovakve konstrukcije nije neuobičajen", kaže Ostojić.

Govoreći o "aferi izlisti", pompozno obilježenoj kao "hrvatski Watergate", Ostojić kaže da se nastavlja istraga o curenju podataka iz državnih institucija. Ponavlja da se nije radilo ni o kakvom prisluškivanju, te da policija nije prekršila zakon.

"Manje me interesira što je izrečeno i napisano, ali primjećujem da je navodna afera o prisluškivanju iako se uopće nije radilo o  prisluškivanju već o zakonitoj ovlasti policije za izliste telefonskih brojeva,  u tišini prolazi da su 'pali' oni koji su davali informacije, da su nakon nekog vremena 'pali' i oni koji su ih prenosili. I laik bi mogao izvesti zaključak da bi sljedeći korak u kriminalitičkom istraživanju mogao i trebao biti - istražiti tko je krajnji naručitelj i s kojim ciljem".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.