Osječki HDZ traži da grad poduzetnicima sufinancira projektnu dokumentaciju

Foto: HR Foto (Kristijan Cimer)

OSJEČKI HDZ-ovci najavili su danas da će idućeg tjedna Gradskoj upravi predložiti da poduzetnicima, koji se prijave na natječaj u projektu "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća", pomogne sufinanciranjem projektne dokumentacije.

Politički tajnik osječkog HDZ-a Milan Opačak napomenuo je na konferenciji za novinare kako je natječaj raspisalo Ministarstvo poduzetništva i obrta, a djelomično se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pojasnio je kako natječaj nudi dvije vrste potpora - za jačanje gospodarske aktivnosti malih i srednjih poduzeća, i to za projekte obnove tvornica i strojeva, te za povećavanje kapaciteta u turizmu.

"S obzirom na to da cijena projektne dokumentacije za ovakve natječaje može iznositi i do 150 tisuća kuna, mislimo da grad može pomoći u sufinanciranju izrade natječajne dokumentacije, bespovratnim iznosom do maksimalno 25 tisuća kuna", poručio je Opačak.

Ustvrdio je kako grad treba biti partner poduzetnicima u projektima koji donose novu vrijednost i razvoj grada, pa će HDZ idućega tjedna zatražiti razgovor s nadležnim gradskim dužnosnicima, kako bi im izložili ovu inicijativu.

Istaknuo je i kako bi grad na takav način stvorio partnerski odnos s poduzetnicima te da to neće biti bačen novac, već novac koji će se, putem poreza i prireza, vratiti u gradsku blagajnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.