Oprez: S tržišta se povlači slatka paprika Nadalina!

Foto: nadalina.hr

S TRŽIŠTA se povlači proizvod "Paprika slatka Nadalina", porijeklom iz Španjolske koju proizvodi i pakira LUKSOR d.o.o. Solin u pakiranju od 100 grama, a roka trajanja 11.03.2014. godine. Naime, na službenim stranicama Ministarstva poljoprivrede objavljeno je kako su u ovom proizvodu nađeni mikotoksini.
 
Povećana koncentracija mikrotoksina
 
"Ministarstvo poljoprivrede je dana 5. srpnja 2013. godine zaprimilo obavijest o povećanoj koncentraciji mikotoksina u gore navedenom proizvodu. Nastavno na navedeno, Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka HR RASFF sustava, na daljnje postupanje proslijedilo je Hitnu RASFF obavijest Sanitarnoj inspekciji Ministarstva zdravlja. Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila je da se sporni proizvod nalazi u maloprodaji. Daljnje inspekcijske aktivnosti su u tijeku", stoji u obavijesti koju ju je objavilo Ministarstvo poljoprivrede. 

 

Luxor: Izvukli smo pouku, vršit ćemo analize svih kupljenih sirovina

"Luxor d. o.o. je mljevenu papriku kupio kod veletrgovca u Zagrebu te nije bio dužan vršiti ponovne analize sirovine koja je prilikom uvoza u RH već prošla niz potrebnih analiza i fitosaniratnih pregleda. Izvukli smo pouku iz ovog slučaja te ćemo u budućnosti vršiti analize svih kupljenih sirovina, bez obzira na već obavljene zakonski propisane preglede. Zahvaljujemo Ministarstvu poljoprivrede na suradnji i brzoj reakciji, zahvaljujući kojoj je većina robe povučena s tržišta prije no što je došla do krajnjih potrošača. Ispričavamo se našim vjernim kupcima na prouzročenim neugodnostima te potvrđujemo da ćemo izvršiti zamjenu pakiranjima proizvedenim iz dodatno provjerenog drugog izvora", izjavio je za Index Marinko Biškić, vlasnik Luxor d.o.o. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.