Objavljen snimak kada su policajci ubili ubojicu s Empire State Buildinga



POLICIJA New Yorka pustila je u medije snimku ubojstva 53-godišnjeg Jeffreya Johnsona. Naime, Johnson je ubojica s Empire State Buildinga koji je jučer hicima iz pištolja ubio jednog a ranio devet ljudi.

Dva policajca koja su prva stigla na mjesto događaja zapucali su prema napadaču i ubili ga. Video snimka je sa sigurnosne kamere.

U istrazi ovo slučaja otkriveno je kako je Johnson čekao u automobilu svoju žrtvu 41-godišnjeg Stevena Erkolina potpredsjednika tvrtke Hazan Imports. Johnson je otkaz dobio prošle godine, kada je tvrtka rezala broj zaposlenih. Johnson je svom bivšem kolegi, kojeg je pratio po New Yorku, očito nešto zamjerao. Prišao mu je s leđa te pucao u njega pet puta. Zatim je počeo pucati po prolaznicima.


Na snimci je vidljivo kako Johnson sasvim smireno šeta sve do trenutka kada su mu se približili policajci. On je tada uperio pištolj prema njima, no policajci su odmah pucali te ga ubili na mjestu.

Policija je izdala priopćenje u kojem stoji da je upotreba oružja od strane policije bila opravdana unatoč činjenici da je ulica bila puna ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.