Obilježavanje godišnjice smrti bivšeg predsjednika Sabora Borisa Šprema

Foto: Sabor

IZASLANSTVO Vlade na čelu s potpredsjednicom Milankom Opačić sudjelovat će na zagrebačkom Mirogoju na obilježavanju godišnjice smrti Borisa Šprema.

Drugoj obljetnici Špremove smrti na Mirogoju će nazočiti gotovo cijela Vlada. Kao izaslanica premijera, koji je na američkoj turneji s ministrima Vargom i Mornarom, bit će potpredsjednica Opačić. U izaslanstvu Vlade najavljeni su i potpredsjednik Branko Grčić, te ministri Orsat Miljenić, Ivan Vrdoljak, Arsen Bauk, Gordan Maras, Tihomir Jakovina, Anka Mrak-Taritaš, Predrag Matić i zamjenica ministra obrane Višnja Tafra.

Podsjetimo, Boris Šprem preminuo je obnašajući dužnost predsjednika Sabora 30. rujna 2012. u bolnici u Houstonu nakon duge i teške bolesti. Posljednji ispraćaj na groblju Mirogoj bio je uz državne počasti 4. listopada. Dan ranije na komemoraciji u Saboru tadašnji obnašatelj dužnosti predsjednika parlamenta Josip Leko zahvalio je Špremu na svemu što je učinio za svoju obitelj i prijatelje, kolege, politiku i Sabor.

"U tom relativno kratkom vremenu obnašanja dužnosti čelnog čovjeka Hrvatskog Sabora Boris Šprem je uspio postaviti nove standarde u vođenju parlamenta", istaknuo je Leko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.