Novinari HRT-a žele Mariju Nemčić za ravnateljicu programa

Foto: Buka.com

NOVINARI i kreativno osoblje HRT-a na mjestu ravnateljice programa željeli bi vidjeti Mariju Nemčić. Njihovi favoriti za glavne urednike četiri televizijska kanala su Miro Branković, Tatjana Šimić Vlajki, Dean Šoša i Sanja Gvozdanović.

Podsjećamo, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman raspisao je javni natječaj za izbor ravnatelja programa, kao i za izbor glavnih urednika četiri televizijska i tri radijska kanala, te regionalnih radijskih postaja i novih medija. U izjašnjavaju je sudjelovalo 834 HRT-ova djelatnika od ukupno 1311 koji su na to imali pravo.

"Mišljenje zaposlenika je savjetodavnog karaktera i jedan je od elemenata temeljem kojeg će se donijeti odluka o izboru", poručuju s HRT-a.

Za ravnatelja programa kandidirali su se Nemčić, Goran Rotim i Domagoj Novokmet. Nemčić je dobila 353 glasa (54,31 posto), od 650 zaposlenika koji su sudjelovali u izjašnjavaju. Rotima je podržalo 311 zaposlenika (50,98 posto), a Novokmeta 285 zaposlenika HRT-a (46,88 posto). Međutim, većina koju je Nemčić dobila je vrlo tanka; čak 297 HRT-ovih djelatnika koji su pristupili glasanju smatraju da nije sposobna obavljati posao ravnateljice programa.

Nitko od kandidata za urednika prvog i drugog programa nije dobio podršku zaposlenika!

Zanimljivo je da su među kandidatima za urednike četiri televizijska kanala samo Šoša i Gvozdanović dobili natpolovičnu potporu zaposlenika HRT-a. Drugim riječima, većina HRT-ovaca smatra da nitko od kandidata nije odgovarajući izbor za glavnog urednika prvog i drugog programa.

Brankovića je za urednika prvog programa HTV-a podržalo 46,93 posto zaposlenika koji su sudjelovali u izjašnjavaju. Dobio je 245 glasova "da" i 277 glasova "ne". Nešto manje glasova dobili su Sandra Križanec (215 glasova "da" i 347 glasova "ne") i Gordana Mrđen (201 glas "za" i 287 glasova "ne"). Iako je Križanec dobila tek nešto manje pozitivnih glasova od Brankovića, broj zaposlenika HRT-a koji su glasali protiv nje jasno pokazuje da se radi o jednoj od najmanje poželjnih uredničkih kandidatkinja. Za urednika HTV-a 1 kandidirali su se još Gabrijela Perišić i Željko Rogošić.


Šimić Vlajki, koja se kandidirala za urednicu HTV-a 2, dobila je podršku 229 zaposlenika, dok je protiv nje glasalo 305 zaposlenika. To je samo jedan glas više od protukandidatkinje Maje Tokić (228 glasova "da", 283 glasa "ne") i tek 14 glasova više od Marija Sedmaka (215 glasova "da", 323 glasa "ne"). Najmanje glasova (35,29 posto) dobila je Ranka Horvat.

Šoša i Gvozdanović imaju podršku većine

Čak 333 novinara i kreativnih djelatnika HRT-a na mjestu urednika HTV-a 3 želi vidjeti Deana Šošu. Vlatka Kolarović dobila je 244 glasa, Nana Šojlev 196 glasova, a Jasna Burić 166 glasova.

Sanja Gvozdanović, koja želi biti urednica HTV-ovog informativnog četvrtog kanala ima podršku 428 novinara i kreativnih djelatnika. Kandidirali su se još Tihomir Ladišić, koji je dobio 290 glasova i Mirjana Šarić (ex Hrga), koja je dobila 106 glasova.

Glavni favorit za urednika prvog radijskog programa je Vladimir Kumbrija sa 431 glasom, za urednicu drugog programa Hrvatskog radija najviše glasova (273) dobila je Ana Lacković Varga, a kao urednicu trećeg radijskog programa djelatnici HRT-a najradije bi vidjeli Rajku Rusan, koja je dobila 260 glasova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.