Novi terminal na Plesu u roku od tri godine

Foto: Arhiva

VLADA je usvojila prijedlog odluke o davanju na korištenje i upravljanje nekretnina u vlasništvu RH, Ministarstvu prometa radi predaje u posjed koncesionaru za izgradnju novog putničkog terminala na Plesu. Usvojen je i zaključak o ispunjenju pretpostavki za početak građenja novog terminala.

Sve bi trebalo biti spremno do travnja, objasnio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. "Ministarstvo,Vlada RH će do 4.mjeseca imati ishođene uvjete gradnje čime ćemo apsolutno ispuniti sve obveze nas kao davatelja koncesije i po tzv. handover siteu, dakle 11.4., sukladno ugovoru, budući koncesionar ma sve preduvjete da konzumira ugovor", rekao je ministar Hajdaš Dončić i dodatno objasnio što u slučaju ako koncesionar ne ispuni uvjete i preduvjete, odnosno ne uplati 2 milijuna eura u proračun.

"Moramo imati alternativu. U slučaju da koncesionar ne ispuni financijsku obvezu mi ćemo imati gotov projekt na razini uvjeta građenja što znači da će biti spreman za konzumaciju. Naglasit ću da sukladno koncesijskom ugovoru koncesionar od trenutka handover sitea ima 3 godine za izgradnju novog terminala tj. nove zračne luke", kazao je ministar na sjednici Vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.