Nova kadrovska afera: Je li Milanovićeva vlada gora od HDZ-a?

MINISTAR prometa Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je autentičnost maila o imenovanju u Zračnoj luci Zagreb poslanog prije raspisanog natječaja.

> "Ja nisam barba Luka!": Ministar Hajdaš Dončić mimo natječaja zaposlio Krunoslava Šamsa?

Iako je natječaj za zamjenika direktora Zračne luke Zagreb još u tijeku, Krunoslav Šams u mailu je znatno ranije dospio na tu funkciju. Resorni ministar žali zbog poteza svojih politički neiskusnih suradnika. Međutim, analitičar Žarko Puhovski ističe da Vlada gazi svoja predizborna obećanja i očekivanja građana da će se ponašati pošteno.

"Vlada vodi najgoru kadrovsku politiku u posljednjih deset godina!"

"I vodi najgoru personalnu ili ako hoćete kadrovsku politiku u posljednjih deset godina. To znači da radi potpuno netransparentno, bez kontrole javnosti, s ukidanjem javnih natječaja i pored toga, doslovce, familije namještaju okolo po ministarstvima i javnim poduzećima i to će Vladu dovesti u nevjerojatne poteškoće, da se o ekonomskoj situaciji uopće ne govori", smatra Puhovski.

Čak ni HDZ, dodaje Puhovski, nije kadrovirao tako otvoreno kako pokazuju posljednji mailovi, no i da jest, to za ovu Vladu nije nikakvo opravdanje. Iako je slučaj Holy završio smjenom, očito je, kaže Puhovski, da ljestvica "leluja", pa ne očekuje slično za Hajdaša Dončića.

"Premijer više ne može smijenjivati ljude, barem ne u dogledno vrijeme, ma kakve greške radili jer će naprosto Vlada ostati bez polovine izvornog sastava, to je već onda sumnjivo, u čisto proceduralnim okvirima. Prema tome, mislim da će tu biti nekih internih opomena, premijer će opet odigrati svoju ulogu da se on iz pozadine čudi nad stvarima koje se događaju u njegovoj Vladi i stvar će ići dalje", ističe Puhovski.

Caratan: Afera Šams znak nespretnosti Vlade

NAJNOVIJA afera oko imenovanja u Zračnoj luci Zagreb prije raspisivanja natječaja izazvala je niz reakcija javnosti.

Profesor političkih znanosti Branko Caratan vidi je kao znak stanovite nespretnosti Vlade, kojoj će pravi ispit biti rješavanje presudnog pitanja ekonomskog rasta. Potez ne opravdava, no misli da je daleko od HDZ-ovog vremena.

"Tu što god Vlada napravi, ne može uhvatiti visoki rejting HDZ-a u ovim kadrovskim kombinatorikama. Naravno, nije dobro ako se zaista ne uspostave ti visoki kriteriji. Ne ide to preko noći", kaže Caratan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.