Nenad Končar: Linić bi promijenio mišljenje kada bi nas upoznao

NA IZJAVU ministra financija Slavka Linića da je potencijalni kupac triju brodogradilišta Danko Končar neodgovoran i neozbiljan partner reagirao je njegov sin, direktor Jadranskih ulaganja Nenad Končar.

"Vjerujemo da bi gospodin Linić promijenio svoje mišljenje kada bi nas upoznao. Nikad se nismo upoznali", rekao je Končar koji nije htio odgovoriti jesu li ozbiljan partner. "Drugi trebaju suditi o nama i našim djelima", naglasio je Končar.

"Svatko svoje mišljenje može slobodno izraziti, ali neka djela govore sama za sebe. Mislim da je to najbolje". Končar je rekao da i dalje stoje pri svojim ponudama za kupnju brodogradilišta, ali da je zbog promjena na tržištu sada potrebno dublje restrukturiranje.

"To dublje restrukturiranje ne mora nužno značiti gubitak radnih mjesta. Jer, mi smo našli novi posao za škverove na 3 godine, u offshoreu u pučinskim vjetroelektranama. Ali, da bi se taj posao mogao obaviti, potrebna je određena dokvalifikacija, prekvalifikacija radnika. Oni radnici koji sebe ne vide u tome, njima naravno mora biti ponuđena stimulativna otpremnina", istaknuo je.

Koje su to točno brojke (viška radnika op.a.) je pitanje dogovora sa svim zainteresiranim stranama, zaključio je Nenad Končar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.