Napreduje proizvodnja u Dalmacijavinu: Radnicima isplaćeno 20 posto potraživanja, ostalo slijedi uskoro

Ilustracija:

PROIZVODNJA u Dalmacijavinu napreduje, a radnici dobivaju zaostali novac. Od 75 milijuna kuna potraživanja, radnicima je isplaćeno oko 20 posto.

Stečajni upravitelj Perica Mitrović ističe kako radnička potraživanja spadaju u viši isplatni red.

"Do sada smo uspjeli isplatiti plaću otkaznog roka za sve radnike. Uspjeli smo na teret troška stečajnog postupka isplatiti tri minimalne plaće, a sada je došlo do jednog novog momenta gdje je agencija za osiguranje radničkih potraživanja za 440 radnika obračunala i isplatila oko 12 milijuna. Isplaćeno je devet milijuna i 700 tisuća, a bit će još isplaćeno oko dva milijuna za 70 radnika, koji imaju još do pravomoćnosti njihovih rješenja", ističe Mitrović.

Kroz Agenciju za radnička potraživanja isplaćeno je 12 milijuna kuna, a isplatit će se još tri minimalne plaće na teret troška stečajnog postupka. U sindikatu su zadovoljni radom stečajnog upravitelja, ističe Lukica Bucat.

"Sa stečajnim upraviteljem sam zadovoljan prvenstveno jer je zadržao proizvodnju, doduše smanjio se broj zaposlenih ljudi, ali je optimalan broj. Mi smo uvijek znali da nas ima nešto viška. Je li to 100 ili 200. U principu je svakome bilo jasno da ima viška zaposlenih. Ipak, broj od 230 zaposlenih koji sada trenutno rade je zadovoljavajući za proizvodnju koju sad trenutno imamo jer nismo puno radili i nismo bili na tržištu i ljudi su u principu zadovoljni", naglasio je Bucat.

Od otvaranja stečaja do danas, Dalmacijavino je uspjelo vratiti sve svoje proizvode na tržište, a Mitrović je zadovoljan što se stečaj nastavlja proizvodnjom i prodajom imovine.

"Najidealnije bi bilo da u roku od nekoliko mjeseci dođe kupac koji ima kapital i koji će još uložiti u potrebite stvari, odnosno u našu proizvodnju i koji će proširiti kapacitet proizvodnje te tako i nove kupce", pojašnjava Mitrović.

Dolaskom novog vlasnika moglo bi se zaposliti još maksimalno 200 radnika, a svaki radnik dobio je otpremninu od 10 do 60 tisuća kuna, ovisno o stažu i visini plaće. Uz to, nekolicina ih je nastavila s radom i primala redovitu plaću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.